У Зеленського жорстко відповіли на появу партії Путіна на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського жорстко відповіли на появу партії Путіна на Донбасі

У Зеленського жорстко відповіли на появу партії Путіна на Донбасі
Джерело:  online.ua

На окупований Донбас приїхали представники пропрезидентської партії РФ Єдина Росія, які масово агітують українців з нав'язаними їм російськими паспортами голосувати на виборах в Держдуму РФ, розраховуючи отримати понад 600 тисяч голосів жителів ОРДЛО. У МЗС України ці незаконні дії назвали політичним відчаєм.

Джерело: Укрінформ

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко наголосив, що російська передвиборна кампанія на Донбасі підриває політико-дипломатичне врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, йде в розріз із зобов'язаннями Росії в рамках мінських домовленостей і домовленостей лідерів нормандського формату. Він пояснив, що використання жителів Донбасу у виборах до Держдуми РФ яскраво свідчить про те, що Єдина Росія остаточно втратила підтримку російського населення на тлі важкої епідемічної ситуації в РФ.

"Такий собі крок політичного відчаю. Адже проконтролювати намальовані там результати "підтримки" Єдиної Росії буде фактично неможливо. Це, в свою чергу, поставить під сумнів легітимність російського виборчого процесу. Це черговий демонстративний приклад відходу Росії від своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей і підсумків паризького саміту лідерів Нормандське четвірки. В черговий раз закликаємо наших громадян не брати участь в протиправних російських плебісцитах ", - прокоментував ситуацію Ніколенко.

Візит партії Путіна на Донбас - що відомо

"Форум громадян Росії", який організувала партія "Єдина Росія" відбувся в окупованому Луганську 14 липня. Сьогодні, 15 липня, схожий агітаційний "форум" проходить в окупованому Донецьку. На нього також прибули представники самопроголошених Південної Осетії та Абхазії.

Партія Путіна на цих агітацінних заходах заявила, що жителі Донбасу "нарівні з усіма громадянами РФ можуть впливати на політичне життя Росії, визначати напрямки її подальшого розвитку, реалізуючи своє виборче право". Також представники партії "Єдина Росія" озвучують гучні заяви про "інтеграційні процеси Донбасу з РФ" і "захист" Путіна жителів українського регіону.

Вибори в Держдуму РФ в ОРДЛО

Путін не в перший раз влаштовує російські вибори на українських територіях. За допомогою кримчан він вже обнуляли свій президентський термін шляхом внесення змін до Конституції РФ, а тепер вирішив провести голосування в окупованих Донецької і Луганської області, щоб допомогти бажаної йому партії "Єдина Росія" перемогти на виборах в Держдуму РФ.

Щоб жителі ОРДЛО з нав'язаними їм російськими паспортами змогли проголосувати, на Донбас почали їздити представники партії "Єдина Росія". Вони вже підписали з так званим "Союзом добровольців Донбасу" меморандум про співпрацю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?