Кремль заявив про офіційне визнання територіальної цілісності України
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль заявив про офіційне визнання територіальної цілісності України

Кремль заявив про офіційне визнання територіальної цілісності України
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін не піддає сумнівам територіальну цілісність України. У Кремлі стверджують, що в скандальній статті президента РФ про Україну немає ніяких територіальних претензій.

Джерело: ТАСС

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков прокоментував думки експертів, які вважають, що в статті Путіна є заклик до повернення до кордонів між РФ і Україною на момент створення СРСР. Він цинічно заявив, що Кремль не ставить під сумнів територіальну цілісність України, і це на тлі війни на Донбасі, яку Росія вже сім років веде проти України, і окупації українського Криму.

"Ніхто в офіційному плані не ставить під сумнів територіальну цілісність України. Ніяких офіційних заяв з цього приводу не було і немає. Що стосується експертних обговорень, то експерти вільні обговорювати це так, як вони хочуть", - заявив Пєсков.

Що написав Путін у статті про Україну

У скандальній статті Путіна йдеться, що "сучасна Україна - цілком і повністю дітище радянської епохи", а країна "в значній мірі створювалася за рахунок історичної Росії". Глава Кремля також написав, що "росіяни і українці - один народ, одне ціле".

Війну, яку розв'язала Росія проти України на Донбасі, Путін за традицією називає "громадянської". Пише, що особисто він зробив все можливе, щоб її зупинити. Він згадав Мінські угоди, які погодилася підписати Росія в 2014 році, і як завжди звинуватив Київ у небажанні їх виконувати - правда, не уточнив Путін і пункти, які виконала російська сторона.

У статті Путін знову нагадав свої головні вимоги по Донбасу, які полягають в наданні регіону "особливого статусу" і переговорах української сторони з бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР". Але тут же дав зрозуміти, що навіть якщо Київ піде на поступки, він не збирається припиняти війну.

"Судячи з усього, я все більше переконуюся в цьому: Києву Донбас просто не потрібен", - констатує Путін, відповідаючи на свої ж претензії до України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?