Зеленський поставив на місце Путіна з його статтею та імперіалізмом
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський поставив на місце Путіна з його статтею та імперіалізмом

Зеленський поставив на місце Путіна з його статтею та імперіалізмом
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський оголосив, що Київ офіційно прокоментує так звану статтю Володимира Путіна про спільну історію України та Росії, де нібито живе “один народ”, який говорив однією мовою (допоки їх не розділили ворожі іноземні сили).

Джерело: форум Україна 30

За словами президента, він радий за Путіна, бо той має час на написання таких речей на своїй посаді.

“Можу тільки позаздрити, що стільки часу президент такої великої держави може собі дозволити і витратити на таку детальну роботу. Ми постійно говоримо про зустріч президентів України та РФ, але нам кажуть, що часу не вистачає. Я ж просто не знав, на що він витрачає цей час і зараз я бачу результат”, - наголосив Зеленський.

Він уточнив, що українська сторона має відповісти на статтю Путіна, яку оприлюднили на сайті Кремля зокрема українською мовою.

“Ми обов'язково проаналізуємо цю статтю, як тільки я знайду час, детально почитаємо. Якщо потрібно, щоб ця стаття знайшла відповідь ... Вона ж нібито написана і українською, значить треба, щоб ми щось відповіли, подумаємо”, - додав президент.

Він також звернув увагу на стійку імперську тезу сучасної Москви про російську мову, яка фактично узурпувала її виключно собі. Російська мова, стверджує політик, яку використовують масово в Україні також, не може бути власністю Росії. Це - суто політичне питання.

Зеленський згадав, як нібито сперечався з людьми, які поширювали тези про війну на сході україномовних з російськомовними. За незалежність України віддали життя безліч російськомовних українців, а відповідним питанням відверто маніпулює Кремль.

“Російська мова не є власністю Росії. Я так вважаю”, - резюмував він.

Стаття Путіна про Україну

У своїй праці російський диктатор традиційно поширює відомі вже давно наративи та жодним чином не посилається на джерела, хоча робить доволі серйозні історичні заяви.

Також президент РФ вкрай необережно оминає гострі кути минулого. Наприклад, замість згадки про радянське вторгнення в Польщу він говорить, що західні частини сучасної України у 1939 році “повернулися в СРСР” - і все.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?