Путін розкрив реальні плани на Донбас в своїй статті про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін розкрив реальні плани на Донбас в своїй статті про Україну

Путін розкрив реальні плани на Донбас в своїй статті про Україну
Джерело:  online.ua

12 липня президент Росії Володимир Путін оприлюднив свою статтю про Україну, в якій виклав свою "історію" про російський та український народ. На сайті Кремля, до речі, текст опублікований українською мовою.

Джерело: Кремль

На самому початку статті Путін знову озвучив свою вже відому думку про те, що "українці і росіяни - один народ, одне ціле". Але тут же написав, що сьогодні між Україною і Росією виникла "стіна", яку особисто він сприймає як "велику загальну біду, як трагедію".

"І росіяни, і українці, і білоруси – спадкоємці Давньої Руси, яка була найбільшою державою Європи. Слов’янські та інші племена на величезному просторі – від Ладоги, Новгорода, Пскова до Києва і Чернігова – були об’єднані однією мовою (зараз ми називаємо її давньоруською), господарськими зв’язками, владою династії князів Рюриковичів. А після хрещення Руси – й однією православною вірою. Духовний вибір Святого Володимира, який був і Новгородським, і Великим Київським князем, і сьогодні багато в чому визначає нашу спорідненість.", - написав у своїй статті про Україну Путін .

Що написав Путіна в статті про Донбас

Війну, яку розв'язала Росія проти України на Донбасі, Путін в статті за традицією називає "громадянською". Пише, що особисто він зробив все можливе, щоб її зупинити. Він згадав Мінські угоди, які погодилася підписати Росія в 2014 році, і як завжди звинуватив Київ у небажанні їх виконувати - правда, не уточнив Путін і пункти, які виконала російська сторона.

У статті Путін також нагадав свої головні вимоги по Донбасу, які полягають в наданні регіону так званого "особливого статусу" і переговорах української сторони з бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР". Але тут же дав зрозуміти, що навіть якщо Київ піде на поступки, він не збирається припиняти війну.

"Судячи з усього, і все більше переконуюся в цьому: Києву Донбас просто не потрібен", - констатує Путін, відповідаючи на свої ж претензії до України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?