Стало відомо про новий план Путіна щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо про новий план Путіна щодо України

Стало відомо про новий план Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

3 липня офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін затвердив стратегію національної безпеки країни, в якій, крім іншого, прописані плани стосовно українських громадян.

Джерело:  указ  Путіна, опублікований на Офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ

Путін має намір зміцнювати "братні зв'язки" росіян з українцями

У документі йдеться про те, що досягнення цілей зовнішньої політики офіційної Москви буде реалізовуватися, зокрема, за допомогою зміцнення "братніх зв'язків між російським, білоруським та українським народами".

Варто звернути увагу на те, що в цій стратегії не зазначені конкретні кроки, які команда Володимира Путіна планує робити для цього.

"Також в документі окреслене завдання зміцнити позиції російської мови як "мови міжнародного спілкування" і підтримка громадян РФ, які проживають в інших країнах, в збереженні їх "загальноросійської культурної ідентичності", - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що ще 30 червня очільник Кремля Володимир Путін традиційно почав повторювати пропагандистську тезу про "єдиний народ", який, мовляв, споконвіку існував в триєдності "великоросів, білоросів і малоросів", який "намагалися розтягнути і роздрібнити", зокрема зусиллями Речі Посполитої і Австро-Угорщини.

За словами російського президента, ініційований українським лідером Володимиром Зеленським законопроєкт "оголошує російський народ некорінним на території України". Окрім того, Путін назвав цей документ зброєю масового ураження.

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба після цього нагадав главі РФ, що Україна сама вирішує свою долю, що українці і росіяни – різні народи, за провалля між якими відповідальний сам очільник Кремля.

Володимир Зеленський також відреагував на слова Путіна. Він наголосив, що українці і росіяни – не один народ, а якби були одним, то над Держдумою в Москві розвивався б жовто-блакитний прапор.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?