У Путіна вигадали нове виправдання паспортизації в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна вигадали нове виправдання паспортизації в ОРДЛО

У Путіна вигадали нове виправдання паспортизації в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

У кремлівському режимі Володимира Путіна зовнішню агресію проти України, яка виражена зокрема паспортизацією в ОРДЛО, назвали “гуманітарною” операцією.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами заступника голови адміністрації президента Дмитра Козака, паспортизація не буде частиною подальшої анексії Донецька та Луганська.

“Якщо бути точним, близько 470 тис. жителів отримали російський паспорт. Рішення про спрощений порядок видачі паспортів було ухвалено виключно як гуманітарний захід після того, як було впроваджено блокаду Донбасу і його жителі були обмежені у своїх громадянських правах. Рішення про видачу паспортів не може розглядатися як інструмент або ознаки подальшого включення "ДНР" і "ЛНР" до складу Росії... Наші дії ні в чому не суперечать чинним міжнародно-правовим нормам і практиці інших держав”, - стверджує Козак.

Утім, він не уточнив, чому окупаційний режим фактично відрізає населення від підконтрольної українській владі території, де можна було б отримати пенсії чи отримати низку необхідних державних послуг - виїзд з ОРДЛО максимально заблокований попри стійку роботу офіційних КПВВ.

Козак додав, що російська сторона буцімто змінить порядок надання громадянства після врегулювання ситуації на Донбасі. Також він звернув увагу на єдиний шлях врегулювання через мінську програму - ніби це заперечували сторони переговорного процесу.

“Гіпотетично альтернатива існує. Варіантів безліч - від укладання нових угод до відмови від будь-яких домовленостей. Але доти, доки ніхто з суб'єктів, що володіють повноваженнями та можливостями запропонувати й реалізувати такі варіанти, не виступив із подібною ініціативою, альтернативи Мінським угодам немає”, - додав помічник Путіна.

Водночас він нагадав “кремлівський” порядок виконання домовленостей - зміни в українському законодавстві щодо окупованих Росією територій, проведення місцевих виборів і тільки після цього відновлення контролю над державним кордоном.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?