РФ розпочинає масштабні військові навчання біля кордону України
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ розпочинає масштабні військові навчання біля кордону України

РФ розпочинає масштабні військові навчання біля кордону України
Джерело:  online.ua

9 серпня офіційно стало відомо, що армія Російської Федерації розпочинає масштабні навчання на полігонах південних регіонів, а також в окупованих Криму, Абхазії і Південній Осетії.

Джерело:  Інтерфакс-Україна  з посиланням на пресслужбу російського військового відомства

РФ починає масштабні військові навчання

"Фахівці всіх родів військ Південного військового округу (ПВО) із залученням авіації і кораблів Чорноморського флоту і Каспійської флотилії починають тиждень масштабних батальйонних тактичних навчань на півдні Росії а також в тимчасово окупованих Криму, Абхазії і Південній Осетії. Етап двосторонніх батальйонних тактичних і спеціальних навчань розпочинається 9 серпня", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що навчання пройдуть на 20 загальновійськових полігонах, розташованих в Астраханській та Ростовській областях, на Ставропіллі і Кубані, в Адигеї, Дагестані, Північній Осетії, Чечні, в захопленому Росією Криму і на російських військових базах у Вірменії, в окупованих Абхазії і Південній Осетії.

Окрім того, вказано, що під час навчань мотострілкових, танкових і артилерійських підрозділів ПВО виконають навчально-бойові завдання представники всіх родів військ.

Також наголошується, що в єдиному тактичному задумі будуть задіяні сили армійської, військово-транспортної, штурмової і оперативно-тактичної авіації, а також частини і з'єднання, включно з кораблями ЧФ і КФЛ.

В Міноборони РФ заявляють, що навчання пройдуть також із залученням підрозділів радіаційного, хімічного і біологічного захисту, інженерних військ, радіоелектронної боротьби, розвідки, матеріально-технічного та медичного забезпечення тощо.

Вказано, що для участі в спільних заходах бойової підготовки щодня мають намір виділяти понад 80 літаків і вертольотів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?