Кулеба назвав одну з важливіших цілей Кримської платформи
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба назвав одну з важливіших цілей Кримської платформи

Кулеба назвав одну з важливіших цілей Кримської платформи
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив, що участь у заходах саміту Кримської платформи в Києві підтвердили вже 40 держав - останньому у сьогоденному списку став президент Польщі Анджей Дуда, який особисто відвідає Україну.

Джерело: брифінг міністра

За його словами, на саміті ухвалять спільну декларацію, яка, утім, буде доступною для розширення надалі - для держав, які з будь-яких причин не змогли взяти участь у безпосередньо саміті цьогоріч.

“Сьогодні я радий оголосити, що ми досягли круглого числа. У нас є 40 підтверджень участі в саміті Кримської платформи - це держави і міжнародні організації... Насправді підтримка Кримської платформи буде ще більше, і я переконаний, буде постійно зростати”, - наголосив міністр.

Згідно з його уточненням, саміт повинен усунути значний недолік, який був допущений у перші роки протистояння проти Росії. Йдеться про відсутність механізму деокупації Криму, який планують таким чином впровадити у 2021 році.

Кримська платформа у Києві

Кримська платформа — це міжнародний майданчик по деокупації Криму. Українська влада ініціювала створення переговорної платформи, щоб координувати дії України і міжнародних партнерів для захисту прав жителів Криму і деокупації Кримського півострова.

Перший установчий саміт “Кримської платформи” відбудеться 23 серпня, напередодні Дня незалежності України.

За словами заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапарової, президент Володимир Зеленський підтримував ідею щорічного саміту, однак уряд не може собі дозволити такі масштабні заходи з такою інтенсивністю.

“Президент дуже хоче, щоб цей формат був щорічним. Ясно, що такого ресурсу, такого рівня і масштабу заходи робити щорічно не є можливим. Але ми будемо думати, як і куди “паркувати” Кримську платформу. Можливо, це буде високий сегмент в рамках ООН щовересня, ГА ООН. Тому, будемо думати над форматами”, - уточнила дипломатка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?