Посольство Білорусі дорікнуло Україні після звинувачень щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Посольство Білорусі дорікнуло Україні після звинувачень щодо Криму

Посольство Білорусі дорікнуло Україні після звинувачень щодо Криму
Джерело:  online.ua

Посольство Білорусі в Україні відреагувало критикою у відповідь на обурення офіційного Києва з приводу недавньої заяви Олександра Лукашенка, який буцімто готовий визнати Крим російським.

Джерело: посольство РБ

За оголошенням білоруських дипломатів, напередодні у вівторок, 10 серпня, посла було викликано до Міністерства закордонних справ України. Там пройшло “обговорення” відносин між Києвом і Мінськом.

“На підняті українською стороною питання, зокрема пов'язані з територіальною цілісністю України, дано вичерпні коментарі. До зовнішньополітичного відомства України була в черговий раз доведена глибока заклопотаність білоруської сторони недружніми діями України до Білорусі, які ведуть до кризи у відносинах між країнами”, - наголосили в місії.

Причиною претензій Києва стало твердження Лукашенка, який допустив визнання російської влади у Криму за певних умов. Українська сторона передбачувано розцінила це як посягання на територіальну цілісність, але у відповідь почула від Мінська дорікання щодо поганих відносин.

“На завершення зустрічі відзначено зацікавленість Білорусі в нормальних добросусідських відносинах з Україною, висловлено сподівання на повернення української сторони в русло конструктивного і шанобливого діалогу”, - додали у посольстві.

Коментар МЗС про виклик посла

Безпосередньо в міністерстві напередодні уточнили, до диппредставника Білорусі було донесено, що рішення про зміну статусу Криму буде буквально співучастю в міжнародному злочині.

“Перш за все, білоруського дипломата застерегли, що висловлена О.Лукашенком готовність визнати російський суверенітет над тимчасово окупованим українським Кримом є рівнозначною співучасті у злочині Кремля проти територіальної цілісності і суверенітету України, з усіма пов’язаними міжнародно-правовими наслідками. Подібними заявами він порушує міжнародні зобов’язання Білорусі з дотримання норм і принципів міжнародного права”, - заявили в МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?