Лукашенко зізнався у співпраці з бойовиками "ЛНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко зізнався у співпраці з бойовиками "ЛНР"

Лукашенко зізнався у співпраці з бойовиками "ЛНР"
Джерело:  online.ua

Білоруський самопроголошений президент Олександр Лукашенко під час великої пресконференції у понеділок, 9 серпня, оголосив, що бойовики окупаційного режиму, які належать до угруповання “ЛНР”, проводили “допит” опозиціонера Романа Протасевича.

Джерело: пряма лінія диктатора

За словами Лукашенка, бойовики відвідали Білорусь та провели так звані “слідчі дії” відповідно санкції Мінська.

Інцидент пов’язаний з відомостями про нібито участь журналіста й співзасновника проєкту NEXTA у війні на Донбасі. Бойовики звинуватили його (а після це підхопила білорусько-російська пропаганда) у службі в лавах полку “Азов”. На дані, які вказували, що Протасевич максимум міг проходити навчальні заходи, тоді звернули лише українські журналісти.

“Ось візьміть Протасевича – ну який він стрілець, ну ви ж бачите – якби він стріляв, то вони ж на Донбасі...Вони ж приїхали сюди його допитати. Я сказав: “Так, нехай приїжджають. Якщо є питання, нехай задають, але в Білорусі”. Приїхали, допитали, пояснював все. Вони залишилися задоволеними цією розмовою”, - стверджує Лукашенко.

Він наголосив, що в Україні буцімто “створюються табори і ведеться підготовка бойовиків”, який збирають з громадян Білорусі. Ці “сопливі” хлопці приїжджають до України та потрапляють у такі підрозділи.

Лукашенко яскраво продовжив, що “ЦРУшники кидали цих хлопців на донбаську лінію”, давали “кулемет-автомат” і пропонувати робити світлини. Пізніше ті нібито все публікували у соціальних мережах.
Сам диктатор визнав, що Протасевич жодним чином не причетний до бойових дій на сході України.

Протасевич і режим Лукашенка

Лайнер з опозиційним журналістом прямував з Афін до Вільнюса та не мав планів на посадку на території Білорусі. Екіпаж фактично змусили до цього, коли той знаходився вже неподалік від литовського кордону.

Вже після приземлення правоохоронці точково ідентифікували Протасевича з його дівчиною серед пасажирів та заарештували їх. Літак повернувся в небо лише 7 годин після, а бомбу так і не знайшли.

Усі країни Євросоюзу, Велика Британія, Сполучені Штати виступили з нищівними заявами на адресу режиму Олександра Лукашенка, який підриває свободу й безпеку пасажирської авіації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?