Лукашенко готовий визнати Крим російським за однієї умови
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко готовий визнати Крим російським за однієї умови

Лукашенко готовий визнати Крим російським за однієї умови
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив, що уряд республіки на офіційному рівні може визнати російським анексований український Крим.

Джерело: пряма лінія Лукашенка

За його словами, він готовий здійснити це за однієї лише умови. Диктатор хоче, щоб анексію Криму визнав “останній російський олігарх” і почав туди постачати продукцію власних компаній.

“Коли Білорусь Крим визнає? Я відповідаю публічно: коли останній олігарх в Росії визнає Крим і почне поставляти туди продукти. За мною справа не заіржавіє”, - стверджує Лукашенко.

Він додав, що наразі його нібито “багато що стримує”, однак Білорусь готова до такого кроку.

“Пам'ятаєте про Будапештську декларацію? Ми її підписували - Назарбаєв, Єльцин, Лукашенко, Клінтон, по-моєму, Тоні Блер, здається, від Великої Британії був, хтось ще. Ми підписали, почитайте її. Мій підпис там стоїть, але я і через це переступлю... Україна, бачите, що коїть? У мене руки розв'язані. І Крим [визнаю], і все інше”, - додав диктатор.

Таким чином він фактично зізнався, що готовий просто так взяти й порушити договір міжнародного рівня, на якому поставив колись власний підпис.

Лукашенко про Україну

Лукашенко, який у спробах зберегти свою владу над республікою зіпсував відносини з усіма сусідами, назвав нещодавно Україну “додатковою загрозою” для його держави.

За словами самопроголошеного президента, українська влада наразі нібито свідомо веде політику конфронтації. Таким чином він прокоментував ситуацію під час наразі щодо проблем на кордоні.

“Ми не говоримо, куди вони там — на Захід, на Схід йдуть, на Південь — неважливо. Це їхня справа визначатися. Але в основі їх політики лежить конфронтація. І для нас це додаткова загроза, яких ми не мали раніше”, - стверджу Лукашенко.

Також він оголосив про максимально жорсткі обмеження на спільному державному кордоні з Україною, а також державами Євросоюзу - Литвою, Латвією, Польщею.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?