Лукашенко звинуватив Україну та Зеленського в перекиданні "бойовиків"
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко звинуватив Україну та Зеленського в перекиданні "бойовиків"

Лукашенко звинуватив Україну та Зеленського в перекиданні "бойовиків"
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко під час публічного виступу у понеділок, 9 серпня, звинуватив чинну українську владу в підготовці й перекиданні бойовиків у республіку.

Джерело: пряма лінія Лукашенка

За його словами, нібито підготовлених бойовиків тривалий час перекидали в Білорусь, а наразі відносини між Києвом і Мінськом знаходяться у “найнижчій точці”.

“Українська влада причетна до підготовки бойовиків і їх перекидання в Білорусь”, - стверджував диктатор.

Водночас він звернув увагу на те, як намагався комунікувати з Києвом чи Москвою.

“Я навколо Володимира Володимировича (Путіна) крутився, як дзиґа, навколо Порошенка, Зеленського..., як з сином з ним розмовляв. Володя, треба це, треба то... Він все це сприймав, розумів, що з ним трапилося?” - наголосив Лукашенко.

Він уточнив, що Зеленський “побіг” за Заходом.

“Але навіщо ти бойовиків готуєш на території України і зброю закидаєш до нас сюди?” - додав він.

Під час виступу з такими звинуваченнями він жодним чином не уточнив, що має на увазі й не навів конкретні приклади виявлення цих “бойовиків”, яку саме мету мали такі заходи.

Також Лукашенко повторив свою стару тезу про те, скільки зброї нелегально надходить з України в Білорусь. Це він назвав головною причиною для щільного закриття міждержавного кордону.

Лукашенко й кордони з Україною

Нещодавно диктатор наказав силовикам закрити кожен метр кордону Білорусі - рішення торкнулося України, Литви, Латвії, Польщі, однак не Росії. Тоді він звернув увагу на ситуації з мігрантами, яких сам режим намагається “проштовхнути” до згаданих країн Євросоюзу.

“Не дай боже, суміжні країни почнуть реалізовувати тактику випровадження людей через офіційні пропускні пункти. Це вже... Ви знаєте наслідки, вони — теж. Тому нехай думають. Ми їх попередили, а вони нехай думають. Закрийте кожен метр кордону”, - наголосив Лукашенко.

Водночас він відкрито назвав Україну “додатковою загрозою” для нібито існування Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?