Лукашенко повністю закрив всі кордони Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко повністю закрив всі кордони Білорусі

Лукашенко повністю закрив всі кордони Білорусі
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко наказав силовикам закрити кожен метр кордону Білорусі. Уже з 5 серпня він доручив не пропускати жодної людини з України, Литви, Латвії та Польщі.

Джерело: пресслужба Лукашенка

"З сьогоднішнього дня жодна нога на територію Білорусі з суміжної сторони, будь то з півдня чи з заходу, ступити не повинна", - озвучив наказ Лукашенко.

Резонансне рішення білоруський диктатор прийняв на тлі загострення ситуації на литовських кордонах з нелегальними мігрантами, переміщенню яких власне і сприяє його режим через територію Білорусі. Тепер же він занепокоївся тим, що ці мігранти можуть опинитися Білорусі.

"Не дай бог, суміжні країни почнуть реалізовувати тактику видворення людей через офіційні пропускні пункти. Це вже ... Ви знаєте наслідки, вони - теж. Тому нехай думають. Ми їх попередили, а вони нехай думають. Закрийте кожен метр кордону. Ми не дарма вкладали колосальні кошти в прикордонні війська, в наші взагалі силові структури ", - підкреслив Лукашенко.

Що відбувається на кордонах Білорусі

2 липня керівництво Литви оголосило режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації у зв'язку з дедалі більшим потоком нелегальної міграції з боку Білорусі. За даними прикордонної служби балтійської держави, число нелегальних мігрантів зросло в 11 разів у порівнянні з минулим роком. Кількість мігрантів, які прибули в Литву через Білорусь з початку року, вже досягла 4 тисяч осіб.

Кризу з мігрантами в ЄС вважають помстою Лукашенко за надання притулку представникам білоруської опозиції, а також відповіддю на критику репресій його режиму. У Литві допускають, що за міграційною кризою стоїть глава Кремля Володимир Путін, який вирішив запустити в країні кримський сценарій.

Латвія вже також готується до напливу мігрантів. Керівництво країни вже доручило посилити кордон з Білоруссю. А з 3 серпня Литва почала загортати назад мігрантів з Білорусі, які перетинають кордон в лісах. Тільки за перші дні литовські прикордонники завернули назад вже десятки людей, які намагалися зайти в країну з території Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?