Лукашенко зізнався, що без роздумів пустить у Білорусь російські війська
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко зізнався, що без роздумів пустить у Білорусь російські війська

Лукашенко зізнався, що без роздумів пустить у Білорусь російські війська
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко оголосив про повну готовність допустити на територію республіки тисячі російських військовослужбовців.

Джерело: БЕЛТА

За словами самопроголошеного президента, він обурений занепокоєнням європейських країн про військові бази Росії в РБ.

“Вони нас критикують: ось Лукашенко хоче розмістити російські бази на території Білорусі. Слухайте, ми ж не паримося з приводу того, що вони створили купу цих баз в Європі. Їх же море там, чого ви нам надаєте претензії? Ніколи на рівні президентів питання про розміщення російських баз в Білорусі не обговорювалося. Перш за все тому, що в цьому немає ніякої необхідності при сучасних озброєннях”, - заявив він.

Водночас Лукашенко додав, у разі виникнення загрози безпеки існуванню так званої Союзної держави, то військові бази РФ з’являться у республіці з різноманітним арсеналом майже миттєво.

“Зараз в цьому немає ніякої необхідності, у нас досить міцні, згуртовані, компактні Збройні Сили. Крім "територіальників", ми можемо в потрібний момент в короткий проміжок часу 500 тисяч людей поставити під рушницю, а це вже сила. Якщо буде мало, сюди будуть введені всі Збройні Сили Російської Федерації”, - підкреслив диктатор.

Утім, він стверджує - такої необхідності буцімто не буде, тож можна нібито про це не думати.

“У гострий період в серпні минулого року, коли-то хтось коливався, хтось зрадив, хтось під плінтус заліз, у когось в мізках кипіло, я не ввів ніякі збройні сили, ані з Росії, ані з України, ані з інших країн”, - резюмував Лукашенко, згадуючи цілу хвилю репресій, постраждали в якій перш за все громадяни його ж Білорусі.

Тривалий час Лукашенко й Кремль звинувачують НАТО в розміщенні нібито військ все ближче до кордонів Союзної держави, однак одночасно з цим тисячі військовослужбовців з важким озброєнням постійно присутні у рубежів РБ та РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?