Тихановська розповіла про потужний тиск на Лукашенка в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська розповіла про потужний тиск на Лукашенка в Білорусі

Тихановська розповіла про потужний тиск на Лукашенка в Білорусі
Джерело:  online.ua

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська під час візиту до США розповіла в інтерв’ю про те, що наразі відбувається в республіці.

Джерело: "Укрінформ"

Тихановська зізналася, хто чинить тиск на Лукашенка

"Головна мета візиту – налагодити дипломатичні відносини з країною, які були втрачені багато років тому. Цю мету ми досягли... Життя всередині білоруського суспільства вирує, так само відбуваються зміни всередині режиму, бізнесмени та чиновники незадоволені й чинять тиск на Лукашенка", - наголосила Світлана Тихановська.

Як стверджує політикиня, їй вдалося донести до команди Джо Байдена інформацію про ситуацію в Білорусі, оскільки "багато хто вважає, що оскільки красива картинка протестів зникла з екранів телевізорів, то Лукашенко задушив білорусів".

Опозиціонерка звернула увагу на те, що насправді протести тривають приховано.

Світлана Тихановська додала, що офіційний Вашингтон пообіцяв ввести секторальні санкцій проти підприємств, які фінансують режим.

Окрім того, сторони обговорили можливості підтримки розвитку громадянського суспільства, опозиції за допомогою криптовалюти, аби не можна було блокувати банківські рахунки.

"Треба шукати нові, креативні підходи щодо підтримки", - каже вона.

Також, як стверджує Світлана Тихановська, у Палаті представників США створено групу підтримки Білорусі, "чекаємо чогось подібного і в Сенаті".

"Американці всіляко показують, що підтримуватимуть демократичні зміни в Білорусі й надаватимуть допомогу – фінансову, експертну – новій Білорусі, після виборів президента", - наголосила політикиня.

На переконання Світлани Тихановської, падіння режиму відбудеться до кінця цього року, після чого пройдуть демократичні вибори, у яких сама вона участі не братиме.

Як уже згадувалося раніше, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська у Вашингтоні провела переговори з чиновниками країни та адміністрації Білого дому. Вона закликає дати сигнал Росії, щоб та "допомогла вирішити кризу в Білорусі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?