У Литві уточнили, по кому вдарять санкції через кризу на кордоні з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Литві уточнили, по кому вдарять санкції через кризу на кордоні з Білоруссю

У Литві уточнили, по кому вдарять санкції через кризу на кордоні з Білоруссю
Джерело:  online.ua

У литовському уряді звернули увагу на загрози від потоків нелегальної міграції, що йдуть з Білорусі, та нагадали про ймовірність санкцій, які перш за все торкнуться авіакомпаній.

Джерело: LRT

За словами міністра оборони Арвідаса Анушаускаса, йдеться про авіакомпанії, які причетні до транспортування мігрантів у Білорусь.

“Ми просто повинні зробити все, щоб перетин кордону був проблематичним, а ці люди, які включаються в організацію нелегальних потоків, відчули санкції. І я думаю, що це лише питання часу, поки ми ідентифікуємо людей, підприємства, установи, організації та внесемо їх до санкційного списку Євросоюз”, - наголосив він.

Міністр стверджує, що деякі компанії можуть відкрито ігнорувати той факт, що рейсами користуються для потоку нелегальної міграції.

“Чесно кажучи, це може торкнутися та авіакомпанії, які також закривають очі й беруть участь у цьому потоці. Їх небагато, одна-дві, проте вони беруть участь. З "Білавіа" вже все ясно, і щодо неї вже застосовуються санкції, однак інші є посередниками: пересадні рейси тощо”, - наголосив Анушаускас.

Напередодні міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс у Брюсселі закликав інші країни Євросоюзу узгодити п’ятий пакет санкцій проти режиму Олександра Лукашенка за пропуск мігрантів через литовський кордон.

Сам диктатор ще у червні, коли проти його уряду почали вводити рестрикції, пригрозив сусідам, що нібито Білорусь більше “не буде” зупиняти нелегальну міграцію та злочинний трафік.

Водночас міністр оборони звернув увагу, що мігранти, які перетнули литовський кордон, підтвердили - з ними перед тим провели роботу й надали інструкції щодо “правильної” міграції.

“Вони самі свідчать про те, що люди в камуфляжній формі дають їм інструкції, кажуть їм, як знищувати документи, як проводять опитування, які відповіді давати... Ми визначили як організаторів, так і виконавців, а також беруть участь в цьому компанії, установи та організації”, - резюмував Анушаускас.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?