Режим Лукашенка пояснив резонансну заяву про закриття кордону з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Режим Лукашенка пояснив резонансну заяву про закриття кордону з Україною

Режим Лукашенка пояснив резонансну заяву про закриття кордону з Україною
Джерело:  online.ua

Представники режиму Олександра Лукашенка в Білорусі нарешті виступили з поясненнями щодо резонансної заяви про закриття кордонів республіки з сусідньою Україною.

Джерело: БЕЛТА

За словами міністра закордонних справ режиму Володимира Макея, наразі немає жодних перешкод для перетину кордонів з особистою метою, метою бізнесу чи туризму.

“Те, що було сказано, що ми закриваємо кордону, означає, що з урахуванням тих подій, які мали місце останніми днями, я маю на увазі те, що було показано по телебаченню останнім часом, зі зброєю, з організацією терористичних актів, анархістами і так далі, все це змушує нас пильніше дивитися на охорону наших кордонів. Тому закриття кордонів не означає, що існують якісь перешкоди для бізнесу, для туризму або для переміщення звичайних громадян”, - пояснив дипломат.

Він уточнив, що йшлося нібито виключно про потужні заходи для протидії “організованій злочинності”.

“Але те, що стосується протидії організованій злочинності, спроб організувати тут терористичні акти, - тут ми будемо вживати найжорсткіших заходів”. - наголосив Макей.

Лукашенко про кордони

Білоруський диктатор відзначився суперечливою заявою про закриття кордонів з Україною на початку липня.

“Величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь. Тому я доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною”, - оголосив невизнаний у світі лідер республіки.

Своєю чергою в українській Держприкордонній службі розкритикували подібні заяви білоруської сторони та вказали, що офіційна статистика порушень з приводу контрабанди зброї набагато менші, аніж ті, які час від часу згадують у Мінську.

“Тож, усі заяви білоруських політиків про потоки контрабанди зброї з України – безпідставні. Навпаки, з серпня минулого року українські прикордонники на кордоні з Білоруссю несуть службу у посиленому режимі, що сприяло зменшенню протиправної діяльності на цій ділянці”, - додали прикордонники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?