У Лукашенка розкрили умови для авіарейсів з Білорусі в окупований Крим
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лукашенка розкрили умови для авіарейсів з Білорусі в окупований Крим

У Лукашенка розкрили умови для авіарейсів з Білорусі в окупований Крим
Джерело:  online.ua

Білоруський режим Олександра Лукашенка вважає за доцільне організувати авіарейси до окупованого Росією українського Криму, однак для того необхідні умови.

Джерело: zerkalo

За словами міністра закордонних справ РБ Володимира Макея, влада не створювала жодних обмежень для білорусів на візити до Криму. Таким чином він прокоментував питання російських журналістів про прямі перельоти.

“Тому в цілому як таких заборон не існує. Але, що стосується суті вашого питання, то я повинен сказати, що треба дивитися на економіку. Якщо це буде вигідно, скажімо так, для суспільства, для країни, для держави, то, я думаю, рішення відповідне буде прийнято. Але в даній ситуації ми повинні враховувати і деякі інші аспекти, пов'язані з можливими санкціями, які можуть бути введені по відношенню до Білорусі”, - наголосив лукашенківський міністр.

Він додав, “якщо з точки зору економічної це буде вигідно, то думаю, що рішення відповідне може бути ухвалено”.

Лукашенко про Крим

Нещодавно на рівні українського уряду білоруським пасажирським літакам заборонили перетинати кордони повітряного простору держави. Рішення ухвалили через фактичне викрадення режимом міжнародного лайнера, який летів з Греції до Литви, для арешту опозиціонера Романа Протасевича - той вже кілька тижнів знаходиться у полоні режиму.

Після цього Лукашенко особисто на переговорах з Володимиром Путіним ніби уколов Київ - попросив узгодити питання з авіарейсами до Криму з білоруського напрямку.

“Я Путіну сказав: “Ти подумай, як нам потрапити в Крим. Не через Польщу ж ми полетимо: туди теж не пускають”. Я думаю, тут не буде проблем. Закрили небо - ну що ж, є більш відкриті держави, через які ми завжди можемо потрапити в Крим”, - стверджує диктатор.

Він додав, що відповідне питання вже доручили компетентним структурам, тож незабаром офіційний Мінськ може зважитися на надзвичайну провокацію проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?