Кабмін погодив введення санкцій проти режиму Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін погодив введення санкцій проти режиму Лукашенка

Кабмін погодив введення санкцій проти режиму Лукашенка
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів узгодив введення санкцій проти режиму Олександра Лукашенка, який фальсифікаціями на виборах, репресіями та придушенням невдоволення утримав свою владу в Білорусі.

Джерело: урядове засідання

За оприлюдненими у середу, 7 липня, даними, йдеться про санкційний удар проти саме представників режиму, оточення диктатора. У чорний список потрапляють фізичні особи, які прямо причетні до фальсифікації президентських виборів 9 серпня 2020 року, а також залякування людей і придушення подальших протестів проти Лукашенка.

Передбачається, що санкції - це заборона на в’їзд в Україну, а також блокування на володіння рухомим і нерухомим майном, різними активами. Все це буде чинним проти згаданих у затвердженому переліку упродовж наступних трьох років.

У Кабміні звернули увагу на введення відповідного санкційного рішення з боку країн Євросоюзу.
Керівництво уряду доручило контролювати виконання рішення Міністерству розвитку економіки й торгівлі, Міністерству фінансів, Міністерству юстиції, Міністерству закордонних справ, Державній прикордонній службі, Державній митній службі, Службі безпеки та Національному банку.

МЗС у разі остаточного ухвалення відповідної ініціативи необхідно буде проінформувати Євросоюз, Сполучені Штати, Канаду, Велику Британію, які ввели аналогічні заходи проти оточення Лукашенка.

Наступник кроком стане винесення санкцій на розгляд Ради національної безпеки, яка ухвалить остаточне рішення.

Санкції проти Білорусі

Євросоюз з серпня 2020 року ухвалив рішення не тільки про санкції проти режиму Лукашенка за нелюдяну політику в республіці. Також додаткові заходи було ухвалено після викрадення літака з опозиціонером Романом Протасевичем, який летів повз Білорусі з Греції до Литви.

Тоді для літаків ЄС закрили білоруський простір, а від авіації РБ закрили європейські повітряні кордони. Також було введено санкції економічного характеру, які вдарили по найбільш вразливих напрямках режиму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?