Лукашенко пригрозив новими суперечливими санкціями країнам ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко пригрозив новими суперечливими санкціями країнам ЄС

Лукашенко пригрозив новими суперечливими санкціями країнам ЄС
Джерело:  online.ua

Лідер режиму в Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив країнам Євросоюзу конкретними кроками, які можуть бути реалізовані у разі нових санкцій проти республіки.

Джерело: БЕЛТА

За словами диктатора, йдеться перш за все про обмеження транзиту транспорту через білоруську територію.

“Перше: на білоруський ринок – ані кроку, друге: через Білорусь – теж ні кроку. Точно так треба вчинити і з німцями. Нехай через Фінляндію в Китай і Росію поставляють свою продукцію. Або через Україну нехай їдуть і поставляють туди”, - стверджує Лукашенко.

Самопроголошений лідер Білорусі назвав санкції - позазаконним тиском на суверенну державу, хоча фактично санкційні рішення - це відмова від співпраці зі стороною, яка продемонструвала власну неблагонадійність.

Лукашенко звернув увагу на незначний потік товарів, які надходили до європейських країн з республіки. Перш за все це стосується компаній, які потрапили під санкції - “БелАЗ”, “МАЗ”.

“Ми закуповували там деякі комплектуючі. Тільки в Європейському союзі виробляють ці комплектуючі? Ні. Вони виробляються і на просторах колишнього Радянського Союзу, в Китайській Народній Республіці, інших країнах. Треба просто ворушитися і переорієнтуватися", – сказав Лукашенко на нараді щодо протидії списку санкцій заходам щодо Білорусі.

Погрози Лукашенка Євросоюзу

Білоруський диктатор за останній тиждень буквально вибухнув погрозливими заявами на адресу європейських сусідів. Наприклад, він буквально звинуватив Німеччину та ще кілька держав у підготовці злочинних спецоперацій з повалення режиму, які попередив Мінськ.

“Сьогодні закінчували в країні масштабну антитерористичну операцію. Нам здавалося, що вони економічно будуть нас душити. Ні. Триває в більш масштабних розмірах терор всередині країни проти людей і об’єктів. Найближчим часом ми про це скажемо”, - стверджував Лукашенко.

Тоді ж він оголосив про закриття кордону з Україною через контрабанду зброї, однак насправді ж жодних змін, як уточнили в МЗС, не відбулося. Сам диктатор не уточнив свої слова ані у той день, ані пізніше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?