Путін задумав загнати Лукашенка в глухий кут за допомогою України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін задумав загнати Лукашенка в глухий кут за допомогою України

Путін задумав загнати Лукашенка в глухий кут за допомогою України
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна чекає, коли самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко приїде до окупованого Крим і тим самим визнає "російський статус" українського півострова.

Джерело: РБК

Про очікування Кремля розповів прессекретар російського президента Дмитро Пєсков.

"Чи чекаємо ми президента Білорусі в Криму? Звичайно, чекаємо", - сказав Пєсков.

З такою заявою спікер Кремля виступив після того, як Лукашенко обговорив з Путіним відкриття авіарейсів з Білорусі в окупований Крим.

Експерти вважають, що Лукашенко швидше за все доведеться прийняти "запрошення" Кремля. І це, за їхніми словами, стане публічним визнанням "російського статусу" Криму, що оберенется для Лукашенко повним тупиком в його політичній кар'єрі.

Лукашенко вже змінив позицію по Донбасу

Важливо відзначити, що Лукашенко вже називає Україну відповідальною за врегулювання війни на Донбасі, яку веде Росія. Він заявляє, що російська сторона нібито запропонувала "допомогу" Києву, але той її не прийняв.

На думку Лукашенка, який вже безліч місяців називає себе "безпринципним захисником національних інтересів Білорусі", Україна має поступитися своїми інтересами на догоду Кремля заради завершення війни.

Відносини України і Білорусі

До 2020 році Лукашенко не дозволяв собі резонансних висловлювань на адресу України з приводу Донбасу і Криму. Але з початком білоруської політичної кризи його риторика кардинально змінилася.

Спочатку Лукашенко звинувачував Україну в підтримці силового повалення його режиму в Білорусі, але тепер уже відкрито почав говорити про "фашизм", "державний переворот" на Майдані і таке інше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?