В Україні відповіли на гучні звинувачення Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні відповіли на гучні звинувачення Лукашенка

В Україні відповіли на гучні звинувачення Лукашенка
Джерело:  online.ua

Українські прикордонники звертають увагу на те, що протягом останніх шести місяців затримали на кордоні з Білоруссю 27 одиниць зброї, а Білорусь за 5 місяців на кордоні з Україною – 4 одиниці зброї та 10 боєприпасів. Саме такою була реакція ДПСУ на нові звинувачення з боку білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Джерело:  Державна прикордонна служба

Прикордонники прокоментували заяву Лукашенку про "зброю з України"

"З початку року на українсько-білоруському кордоні військовослужбовці Держприкордонслужби припинили спроби незаконного перевезення через кордон 27 одиниць зброї, з яких: 12 одиниць мисливської, 13 – холодної та по одній – газової та пневматичної. При цьому за аналогічний період минулого року на українсько-білоруському кордоні затримали на 6 одиниць зброї більше", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, представники відомства звернули увагу на те, що відповідні показники білоруської сторони на суміжній ділянці кордону ще нижчі.

Як уже згадувалося раніше, адміністрація Держприкордонслужби України та Держприкордонкомітет Білорусі кожного місяця проводять обмін знеособленими статистичними даними щодо результатів оперативно-службової діяльності.

Відповідно до інформації, яку надав офіційний Мінськ, за 5 місяців цього року загалом на в’їзд та виїзд вони затримали на кордоні з Україною лише 4 одиниці зброї та 10 боєприпасів, усі у пунктах пропуску.

А в ході опрацювання спільних звітів за підсумками минулого року прикордонники Білорусі відмічали зменшення у звітному періоді в 6,9 раза кількості виявленої зброї на кордоні з нашою країною.

"Тож, усі заяви білоруських політиків про потоки контрабанди зброї з України – безпідставні. Навпаки, з серпня минулого року українські прикордонники на кордоні з Білоруссю несуть службу у посиленому режимі, що сприяло зменшенню протиправної діяльності на цій ділянці", - зазначають українські прикордонники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?