Лукашенко ухвалив несподіване рішення щодо Протасевича та його дівчини
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко ухвалив несподіване рішення щодо Протасевича та його дівчини

Лукашенко ухвалив несподіване рішення щодо Протасевича та його дівчини
Джерело:  online.ua

25 червня офіційно стало відомо, що нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко віддав наказ, щоб білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчину росіянку Софію Сапегу перевели під домашній арешт.

Джерело: російська служба ВВС з посиланням на батьків арештованих

Протасевича і Сапегу перевели під домашній арешт

"Мені складно коментувати дії влади, які у них цілі. Може, його втягнули в якусь політичну гру. Адвокат нічого не каже, влада нічого не каже. Якщо змінили запобіжний захід, це поліпшення їхніх побутових умов. В іншому, що буде далі, невідомо", - повідомив батько опозціонера Дмитро Протасевич.

Рішення білоруського диктатора також прокоментував вітчим Софії Сапеги Сергій Дудіч. Він зізнався, що його родина просто шокована.

Як стверджує Дмитро Протасевич, обвинувачення з його сина та його дівчини досі не зняті.

Вітчим Софії Сапеги звернув увагу на те, що наразі вона живе одна в орендованій квартирі в Мінську. Для батьків переведення дочки під домашній арешт стало несподіванкою.

Варто зазначити, що нещодавно Роман Протасевич, заради затримання якого команда Лукашенка примусово посадила літак Ryanair в Мінську під приводом замінування, почав запевняти, що в СІЗО його ніхто не бив і відчуває він себе добре — сліди на руках він назвав "слідами від стяжок в момент затримання". За словами опозиціонера, його ніхто не примушував до співпраці зі слідчими органами.

Щодо інформації про те, що Протасевича в СІЗО бив особисто Лукашенко, то опозиціонер називає це "чутками".

"Щодо цього жарту навіть коментувати нічого не буду. Це просто смішно", — виправдав журналіст білоруського диктатора.

Коротко про захоплення літака і затримання Романа Протасевича

  • Літак компанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, екстрено посадили в Мінську 23 травня під приводом "мінування". Наказ на його посадку дав особисто Лукашенко, причому лайнер розгорнули в Мінськ, коли він вже був біля литовських кордонів за допомогою військового винищувача.

  • Бомби на борту літака не знайшли, але всіх пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич — його відразу ж затримали силовики.

  • До цього КДБ Білорусі включив Романа Протасевича в "список терористів". Журналіста звинувачують в організації масових заворушень в Мінську і порушення соціальної ворожнечі до представників влади та міліції. Протасевичу в Білорусі загрожує смертна кара.

  • Світові лідери шоковані захопленням пасажирського літака Ryanair режимом Лукашенка — і вже вводять жорсткі санкції проти диктатора. Зокрема, прийнято рішення про заборону польотів над територією країн ЄС для білоруських літаків.

  • Україна також заблокувала авіасполучення з Білоруссю.

  • Режим Лукашенка намагається виправдатися за репресії — це підтверджує інтерв’ю Протасевича, яке його змусили дати під тиском силовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?