Україна заблокувала авіасполучення з Білоруссю через Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна заблокувала авіасполучення з Білоруссю через Лукашенка

Україна заблокувала авіасполучення з Білоруссю через Лукашенка
Джерело:  online.ua

На рівні українського уряду у вівторок, 25 травня, ухвалили рішення про припинення авіасполучення з Білоруссю після резонансного інциденту з пасажирським лайнером Ryanair, яким летів опозиціонер Роман Протасевич.

Джерело: заява прем’єр-міністра Дениса Шмигаля

За його словами, рішення стає чинним вже найближчим часом.

“З 00 год. 00 хв 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Щойно на позачерговому засіданні Уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП "Украерорух" вжити для цього необхідних заходів. Крім того, українським авіакомпаніям та літакам заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь”, - оголосили в Кабінеті міністрів.

Шмигаль уточнив, що Держприкордонну службу вже проінформували про майбутнє припинення оформлення пасажирів, які летять з Білорусі чи в Білорусь через митні пункти аеропортів.

“Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів”, - резюмував прем’єр.

Авіасполучення з Білоруссю

Українська сторона анонсувала відповідне рішення напередодні у понеділок, 24 травня. В Офісі президента з цього приводу провели спеціальну нараду, учасниками якої були сам Володимир Зеленський, прем’єр-міністр, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами Данілова, президент ініціював ухвалення рішення про припинення авіасполучення.

“З огляду на рівень небезпеки та нахабства викликів демократичним цінностям, які створює своєю діяльністю влада Білорусі в безпосередній близькості до кордонів України, президент Володимир Зеленський ініціював рішення про повне припинення авіасполучення з Республікою Білорусь і перенаправлення всіх авіарейсів в обхід її повітряного простору. Глава держави доручив уряду опрацювати відповідне питання”, - резюмував секретар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?