Лукашенко почав погрожувати Україні після скандалу з Ryanair
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко почав погрожувати Україні після скандалу з Ryanair

Лукашенко почав погрожувати Україні після скандалу з Ryanair
Джерело:  online.ua

19 червня нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко публічно почав погрожувати, що його країна не прийматиме літаки, які будуть летіти з території України. Чомусь скандальний політик вирішив проігнорувати той факт, що вони й так не літають туди вже понад місяць.

Джерело: телеграм-канал "Пул Первого"

Лукашенко пригрозив, що не прийматиме літаки з України

Білоруський диктатор емоційно прокоментував рішення команди українського лідера Володимира Зеленського закрити небо для білоруських літаків. Він назвав його "гидким".

"Дивіться, ми рятуємо їхніх людей і будемо рятувати. Люди ж ні у чому не винні. А вони закрили нам небо", – публічно поскаржився Олександр Лукашенко.

За словами місцевих журналістів, нелегітимний глава держави мав на увазі українських громадян, які отримують у Білорусі медичну допомогу – трансплантацію органів, кісткового мозку, імунотерапію.

Диктатор також не забув згадати про те, що білорусам, які хочуть потрапити, до прикладу, на відпочинок у Туреччину чи Єгипет, доводиться летіти на 40 – 45 хвилин довше, оминаючи територію України. Й додав, що "інші авіакомпанії поки що напряму літають".

Хоча ми зараз ведемо діалог. Якщо Україна закрила нам проліт, то й ми не будемо з України приймати літаки. Треба створити рівні умови для наших літаків "Белавіа"...Якщо ми таким шляхом летимо, то ми й інших заставимо так летіти до нас у Білорусь", – заявив Олександр Лукашенко.

Коротко про вимушену посадку Ryanair у Мінську та затримання Романа Протасевича

  • Літак компанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, екстрено посадили в Мінську 23 травня під приводом "мінування". Наказ на його посадку дав особисто Лукашенко. Варто зазначити, що лайнер розвернули в Мінськ, коли він вже був біля литовських кордонів.

  • Бомби на борту літака не знайшли, але всіх пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич — його відразу ж затримали силовики.

  • До цього КДБ Білорусі включив Романа Протасевича в "список терористів". Журналіста звинувачують в організації масових заворушень в Мінську і порушення соціальної ворожнечі до представників влади та міліції.

  • У Nexta кажуть, що за висунутими звинуваченнями Протасевичу в Білорусі загрожує смертна кара.

  • Лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська вимагає жорсткої реакції міжнародної спільноти на "захоплення" літака режимом Лукашенка. Закликає закрити небо Білорусі для цивільної авіації. Її підтримує президент Литви, керівництво Латвії, Естонії та Австрії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?