Київ дорікнув Лукашенку чисельними історичними помилками на шкоду Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Київ дорікнув Лукашенку чисельними історичними помилками на шкоду Білорусі

Київ дорікнув Лукашенку чисельними історичними помилками на шкоду Білорусі
Джерело:  online.ua

Рішення режиму Олександра Лукашенка про виведення республіки зі Східного партнерства Євросоюзу стало його черговою помилкою, на вирішення якою підуть роки, вважають у Міністерстві закордонних справ України.

Джерело: Twitter

За словами дипломата Дмитра Кулеби, українська сторона підтримуватиме надалі український народ попри всі дії Лукашенка.

“Можна заявити про вихід зі “Східного партнерства”, але не можна змінити географію. Білоруський народ історично належав і належить до нашої європейської сім’ї народів. Ми продовжимо його підтримувати, скільки б часу не зайняло виправлення історичних помилок Олександра Лукашенка”, - пояснив Кулеба.

Білорусь у Східному партнерстві

Напередодні режим Лукашенка оголосив про введення так званих контр-санкцій у відповідь на заході європейської сторони. Реакція офіцйного Мінську з цього приводу раніше коливалася - посадовці говорили про те, як їхній режим успішно впорається з санкціями, але інші говорили про таку шкоду від них, що ті становлять загрозу нацбезпеці.

Серед ухвалених рішень для відповіді - вихід зі Східного партнерства. Завдяки цій програмі Білорусь отримувала інвестиції, допомогу в обладнанні кордону й пропускних пунктів, підтримку бізнесу різних шарів і посилену торгівлю.

Реакція ЄС на рішення Лукашенка

Офіційний Брюссель висловив жаль з приводу скорочення Східного партнерства одразу на одну країну.

Таким чином режим фактично продемонстрував зневажливість власному народу.

“Євросоюз шкодує про рішення режиму Лукашенка призупинити свою участь в програмі “Східного партнерства”. Ця програма спрямована на зміцнення відносин між Євросоюзом і країнами-партнерами”, - цитують медіа Набілу Массралі, представницю зовнішньополітичної служби ЄС.

Сам голова євродипломатії Жозеп Боррель у Twitter нагадав про готовність Брюсселя продовжувати діалог.

“Попри рішенню режиму Лукашенка призупинити участь Білорусі в “Східному партнерстві”, ми готові продовжувати працювати з білоруським народом для зміцнення зв'язків, розвитку регіонального співробітництва та вирішення спільних проблем”, - додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?