Литва невідкладно вирішила посилити кордон з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва невідкладно вирішила посилити кордон з Білоруссю

Литва невідкладно вирішила посилити кордон з Білоруссю
Джерело:  online.ua

Після того, як стало відомо, що влада Литви екстрено посилює свій кордон з Білоруссю, Естонська служба поліції та прикордонного контролю (PPA) вирішила відправити у Литву бригаду своїх співробітників з метою допомогти з нелегальними перетинами білорусько-литовського кордону.

Джерело:  LRT

Естонія допомагає Литві посилити кордон з Білоруссю

"Ризик нелегальної міграції на литовсько-білоруському кордоні у найближчому майбутньому залишиться високим. Тому ми відправляємо на допомогу Литві команду ESTPOL5", - заявив офіційний представник Естонської служби поліції та прикордонного контролю Егерт Белітшев.

За його словами, команду, що складається із 10 прикордонників, направлять до Литви у середу, 7 липня, хоча спочатку був план, що п’ять з них поїдуть до Словенії для іншої місії.

За попередніми даними, вони будуть знаходитися в Литві один місяць. Конкретні завдання команди визначать на місці.

"Хоча у самій Естонії зараз немає загрози міграційної кризи, прикордонна служба підготувала план дій на такі випадки та у липні-серпні проведе спеціальні навчання", - йдеться в повідомленні.

Чому Литва посилює свій кордон з Білоруссю

Як уже згадувалося раніше, протягом останніх тижнів Литва потерпає від безпрецедентного напливу незаконних мігрантів з території Білорусі.

Саме через цю причину 2 липня влада країни була змушена оголосити режим екстремальної ситуації національного масштабу.

Що важливо розуміти, мігранти, що нелегально перетинають білорусько-литовський кордон, є громадянами різних країн, але в основному Ірану, Іраку та Сирії. Досі невідомо, як вони опиняються у Білорусі.

"В уряді вважають це організованою акцією режиму Лукашенка проти Литви за її жорстку позицію щодо репресій у Білорусі та підтримку білоруської опозиції", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?