Команда Лукашенко прийняла нове скандальне рішення проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Лукашенко прийняла нове скандальне рішення проти України

Команда Лукашенко прийняла нове скандальне рішення проти України
Джерело:  online.ua

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка вирішила остаточно розірвати торгові відносини з Україною. На полицях магазинів починають забороняти продаж українських товарів. Зокрема, таке розпорядження вже дав мер Мінська Володимир Кухарев.

Джерело: Беларусь Сегодня

Кухарев обурений, що товари ряду країн, які ввели санкції проти Білорусі, розміщують на "кращих місцях" у магазинах. Він заявив, що з представниками торговельних мереж провели "жорстку нараду" під загрозою серйозних заходів.

"Ми відкрито їм поставили питання: що відбувається? Сьогодні ряд країн ввели проти нас санкції - Україна, Литва, Польща, - а їх товари (цукерки, здоба, чаї, печиво - ред.) стоять в магазинах на кращих полицях! При цьому вітчизняні треба ще й пошукати. Тому ми жорстко поставили перед мережами питання: чи ситуація змінюється, або ми будемо зі свого боку вживати заходів. Причому, вважаю, таке рішення варто приймати на рівні всієї країни ", - заявив Кухарев.

Лукашенко вважає Україну загрозою

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко постійно називає Україну "додатковою загрозою" для Білорусі. На тлі чого прийняв вже кілька резонансних рішень проти сусідньої країни. Зокрема, мова йде про закриття кордону.

Більш того, Лукашенко не приховує, що готовий пустити на білоруську територію армію Росії і мало не відкрити другий фланг для російської агресії проти України.

Зокрема, Україну Лукашенко шантажує навчаннями "Захід-+2021", які відбудуться у вересні, і під приводом яких Росія вже почала перекидати військовослужбовців і військову техніку в Білорусь.

Що стосується торгового співробітництва, то Лукашенко ще в травні ввів режим індивідуального ліцензування на імпорт ряду українських товарів, що означає фактично введення ручного управління ввезення української продукції до Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?