Головнокомандувач ЗСУ виступив з важливою заявою про ситуацію на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ виступив з важливою заявою про ситуацію на Донбасі

Головнокомандувач ЗСУ виступив з важливою заявою про ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Збройні сили України готуються до повномасштабного вторгнення Росії, загроза якого зберігається і наростає. Керівництво української армії не тільки готує військових до оборони, але і до ведення наступальних дій для звільнення окупованої української території.

Джерело: пресслужба Міноборони України

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час IV міжнародного волонтерського і ветеранського форуму, який проходить 22 серпня в Києві, нагадав українцям і владі, що війна на Донбасі триває - там щодня гинуть і отримують поранення українські захисники. Він закликав суспільство в цей важкий період не відокремлювати від себе ветеранів та волонтерів, а владу - надати військовим всю необхідну техніку і озброєння для захисту країни.

"Хочу, щоб усі пам'ятали: війна триває. Збройні Сили України роблять все можливе і неможливе для успішного ведення бойових дій. Нам потрібно вдосконалюватися, переоцінювати форми і способи застосування військ з метою мінімізації втрат і підготовки до звільнення окупованих територій. У нас ще існує реальна загроза повномасштабного вторгнення країни-агресора і ми повинні до неї готуватися ", - заявив Залужний.

Ситуація на Донбасі 22 серпня

Ситуація на Донбасі за останні дні серйозно загострилась. Бойовики, порушуючи домовленості про перемир'я, влаштовують обстріли по позиціях ООС на усіх напрямках фронту. Спостерігачі ОБСЄ також фіксують, що окупанти стягують важке озброєння і готують до боїв Гради, гармати і зенітно ракетні комплекси.

19 серпня ватажок так званої "ЛНР" також підписав указ про мобілізацію тисячі бойовиків-резервістів. Збори бойовиків будуть проходити в період проведення саміту Кримської платформи і Дня Незалежності України - з 23 по 27 серпня.

Військові експерти і політологи припускають, що глава Кремля Володимир Путін буде використовувати Донбас як шантаж Ангели Меркель і Джо Байдена перед їх зустріччю з українським лідером Володимиром Зеленським. Обстрілами на Донбасі Путін спробує запобігти позитивним рішенням на користь України, які можуть прийняти лідери світових держав на зустрічі із Зеленським.

Тема Донбасу, як відомо, стане основною на перших особистих переговорах Зеленського і Байдена в Білому домі 31 серпня. На порядку денному Донбас стоятиме і під час зустрічі Зеленського з канцлеркою Німеччини Ангели Меркель, яка приїхала до Києва 22 серпня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?