Меркель дала українцям гучну обіцянку під час зустрічі з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель дала українцям гучну обіцянку під час зустрічі з Путіним

Меркель дала українцям гучну обіцянку під час зустрічі з Путіним
Джерело:  online.ua

20 серпня під час зустрічі з очільником Кремля Володимиром Путіним німецька канцлерка Ангела Меркель публічно пообіцяла, що до останнього дня на посаді буде відстоювати територіальну цілісність України.

Джерело: сайт Кремля

Меркель обіцяє відстоювати сувернітет України

"Наша позиція полягає у тому, що анексія Криму є порушенням територіальної цілісності України, ми будемо дотримуватись цієї позиції, само собою зрозуміло... І я в будь-якому випадку до останнього дня на своєму посту буду виступати за те, щоб територіальна цілісність України могла бути гарантована", - наголосила Ангела Меркель.

Як стверджує лідерка Німеччини, під час зустрічі вони з Володимиром Путіним детально обговорили ситуацію на Донбасі. Канцлерка звернула увагу на те, що Нормандський формат перебуває у застої.

"Нормандський формат – єдиний політичний формат, який є у нас в наявності для обговорення суперечливих тем. На цей момент тут у нас є деяка стагнація. На жаль, українські солдати гинуть на лінії зіткнення. І я дуже сильно виступала за те, щоб відновити, дати більше життя цьому формату", - підкреслила Ангела Меркель.

Окрім того, вона повідомила, що чітко заявила очільнику Кремля про свою готовність у наступні тижні досягти "подальшого прогресу" у переговорах заради інтересів жителів України. Як уже згадувалося раніше, після візиту до Москви Ангела Меркель відвідає Київ та проведе зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським.

Путін просив Меркель вплинути на Україну

Також вказано, що очільник Кремля закликав Ангелу Меркель вплинути на Україну під час візиту в Київ. Зокрема, щодо "виконання всіх обов’язків щодо Донбасу."

"Не може не турбувати й те, що на Україні був прийнятий цілий ряд законів і підзаконних актів, які по своїй суті суперечать Мінським угодами. Складається враження, що керівництво цієї країни вирішило в принципі відмовитися від мирного вирішення ситуації", — почав скаржитися Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?