Навальний описав потужний спосіб боротьби з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Навальний описав потужний спосіб боротьби з Путіним

Навальний описав потужний спосіб боротьби з Путіним
Джерело:  online.ua

Лідер російської опозиції Олексій Навальний у своїй новій статті закликав світових лідерів ефективніше боротися з корупцією в таких країнах, як Росія і Білорусь, а також розповів про ще один метод боротьби з російським президентом Володимиром Путіним.

Джерело: видання  The GuardianFrankfurter Allgemeine Zeitung  і  Le Monde,

Навальний: Корупція - дуже некомфортне питання для обговорення на світових самітах

"Ви обговорюєте, наприклад, з Путіним, Сирію і кібератаки. Всі задоволені, всім цікаво. На брифінгу за підсумками кожному є що сказати. А тепер уявіть зустріч з Путіним щодо питання корупції. Сам її факт - перехід на особистості. Все від початку до кінця - некомфортна ситуація. Самій найбагатшій людині світу, яка пограбувала свою країну, пропонується обговорити, як боротися з нею самою. Дуже незручно і ніяково", - наголосив Олексій Навальний.

За словами опозиціонера, впливовим політикам необхідно нарешті позбутися цього відчуття незручності і порушувати питання корупції навіть під час міжнародних самітів, щоб очільники корупційних держав усвідомлювали, що "їх тіньові справи завжди будуть головною темою обговорення" в ході цих зустрічей.

"Все, що потрібно для початку роботи, - рішучість і політична воля західних лідерів. На першому етапі корупція повинна бути перетворена з джерела приголомшливих можливостей у важкий тягар хоча б для частини еліт, що оточують автократів. Тим самим еліти будуть розколоті, а табір тих, хто виступає за модернізацію, прогрес і зниження корупції, розшириться, посилиться і отримає нові аргументи в національних внутрішньоелітних дискусіях", - підкреслив Олексій Навальний.

Російський опозиціонер наполегливо рекомендує світовим лідерам зробити декілька перших кроків, які, на його думку, "абсолютно реалістичні, легкі до виконання і можуть бути дуже ефективним стартом у боротьбі з глобальною корупцією".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?