ФБК в новому фільмі показав всю правду про отруєння Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

ФБК в новому фільмі показав всю правду про отруєння Навального

ФБК в новому фільмі показав всю правду про отруєння Навального
Джерело:  online.ua

10 червня Фонд боротьби з корупцією випустив новий фільм-розслідування під назвою "Вся правда про отруєння Навального". У ньому наводяться нові факти про отруєння опозиціонера і називається найважливіший учасник замаху на вбивство політика.

Джерело: Youtube- канал Навального

У новому фільмі про отруєння Навального розповідається, що медичні документи Навального з лікарні в Омську, куди його доставили після отруєння, були сфальсифіковані з метою приховати реальну картину. Як з'ясувалося, в медкарті опозиціонера був біохімічний аналіз крові Навального, який показав, що у політика був дійсно критично знижений рівень холінестерази в крові, що разом з іншими симптомами, підтверджує діагноз отруєння інгібіторами холінестерази в 100% випадків. Але через деякий час з офіційної історії хвороби Навального довідка про цей біохімічний аналіз крові зникла.

Також в новому фільмі команда Навального розповіла, що виявила ще одного найважливішого члена команди вбивць, які брали участь в отруєнні політика. Це високопоставлений співробітник Служби по захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом ФСБ Валерій Миколайович Сухарєв. Розслідувачі з'ясували, що до і після отруєння він безперервно спілкувався по телефону з "бригадою отруйників": 46 разів - з координатором спецоперації Олегом Таякіним, 11 разів - зі Станіславом Макшаковим з Інституту криміналістики ФСБ. Також він розмовляв з іншими учасниками спецоперації. Крім того, Сухарєв їздив по Росії з Навальний мінімум 15 разів.

Розслідувачі нагадали, що ім'я Валерія Сухарєва фігурує і в розслідуванні про отруєння письменника Дмитра Бикова в 2019 році, яке випустили Bellingcat і The Insider. Крім Навального і Бикова, люди з Другої служби ФСБ і інституту криміналістики стежили за Володимиром Кара-Мурза-молодшим, який теж постраждав від дивного отруєння, а також за політологом Микитою Ісаєвим, який помер 16 листопада 2019 року в поїзді Тамбов - Москва.

Коротко про отруєння і тюремне ув'язнення Олексія Навального

  • Навального отруїли влітку 2020 року ймовірно бойовою отрутою "Новачок".

  • Він проходив лікування в Німеччині і повернувся в Росію 17 січня.

  • Російські силовики затримали Навального відразу ж в аеропорту нібито за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженому за злочин.

  • Навального судили у справі про шахрайство 2012 року і засудили до 2,5 років колонії - вийде на свободу лише в середині літа 2023 року.

  • ЄС і США звинувачують оточення Путіна в замаху на Навального. Брюссель і Вашингтон уже ввели персональні санкції проти тих, хто причетний до отруєння, і тих, хто несе відповідальність за арешт опозиціонера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?