Навальний заявив про три нові справи проти нього, серед яких одна "екзотична"
Категорія
Світ
Дата публікації

Навальний заявив про три нові справи проти нього, серед яких одна "екзотична"

Навальний заявив про три нові справи проти нього, серед яких одна "екзотична"
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого засудили до кількарічного ув’язнення, розповів про слідчі дії у нових справах, фігурантом якого його зробили.

Джерело: сторінка Навального у  Facebook

Згідно з оприлюдненими даними, напередодні з ним провів бесіду слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ. Той проінформував про три провадження проти опозиціонера, над якими працюють одночасно 21 слідчий.

Перша справа звинувачує в'язня у викраденні всіх пожертв на користь “Фонду боротьби з корупцією”. При цьому жодних доказів та посилань у постанові “на 3 листках” немає, тільки згадка про “викрав”.

“По-друге, проти мене порушено справу за дуже екзотичної статті 239 - “Створення некомерційної організації, що зазіхає на особистість і права громадян”. Слідчі звинувачують мене в тому, що я “спонукав громадян до відмови від виконання громадських обов'язків”. Постанова теж на 3 листочках, і з доказів там є те, що я без дозволу опублікував фільм “Палац Путіна”, - стверджується у публікації.

Третім злочином, яке розслідують на найсерйознішому рівні, стала образа на адресу судді, що вела засідання з приводу ув’язнення Навального.

“Тієї самої тітоньки, яка вела сфабриковану справу про “образу ветерана”, яке вразило всіх юристів країни. Як саме образив, теж не вказано. Теж просто “Навальний образив - ось йому нову кримінальну справу”, - коментує опозиціонер з місця ув’язнення.

Він іронізує, що злочинний синдикат продовжує зростати, поки він знаходиться у тюрмі, а розслідуванням зайняті слідчі з особливо важливих справ - замість “дрібниць” у вигляді вбивств, викрадень, пограбувань.

“Так що не думайте, що я тут просто сиджу в камері, п'ю чай і байдикую... В цілому, я геній та ляльковод злочинного світу. Професор Наваріарті”, - резюмував опозиціонер.

Ув'язнення Навального

Популярного російського опозиціонера засудили до 2,5 років ув’язнення нещодавно взимку. Приводом стала стара корупційна справа, в якій тому присудили умовний термін, однак Навальний його нібито порушив.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?