США виписали Навальному квиток на той світ — Держдума РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

США виписали Навальному квиток на той світ — Держдума РФ

США виписали Навальному квиток на той світ — Держдума РФ
Джерело:  online.ua

Команда російского президента Володимира Путіна неочікувано для всіх назвала заяву радника президента США з нацбезпеки Джека Саллівана про наслідки для РФ у випадку смерті лідера російської опозиції Олексія Навального "прощальним листом блогеру" і "квитком на той світ". Про це заявив депутат Державної думи РФ Руслана Бальбека.

Джерело:  РИА Новости

Чому Держдума РФ заговорила про смерть Навального

"Сполучені Штати на весь світ оголосили, що Навальному жити залишилося недовго, вони йому вже виписали квиток на той світ, аби лиш Росії нашкодити. А ось тепер нехай знаменитий блогер і відчує, що таке американська дружба, – як то кажуть, дружимо, поки потрібен. Я впевнений, що радник Байдена тим самим відправив Навальному прощального листа, мовляв, працювали разом, але все пішло не так, і живий ти нам не потрібен, вибач, але ось так", - цинічно прокоментували заяву США в Держдумі РФ.

Російський дипломат також почав стверджувати, що він не буде здивованй, якщо лідер позиції Олексій Навальний звернеться до російських слідчих органів, щоб нарешті розказати "певні одкровення про свою співпрацю з американцями в обмін на гарантії охорони його життя".

Що насправді влада США говорила про Навального

Команда американського лідера Джо Байдена офіційно попередила Моску, що уже розглядає різні варіанти покарання Росії у разі смерті у в'язниці опозиціонера Олексія Навального. З такою заявою виступив радник глави Білого дму з питань національної безпеки Джейка Салліван.

"Ми повідомили російському уряду, що те, що відбувається з Навальний в ув'язненні, є їхньою відповідальністю, і вони будуть відповідати перед міжнародним співтовариством", - наголосив радник Байдена.

Як стверджує Джейк Салліван, офіційний Вашингтон розглядає чимало варіантів можливої реакції, але наразі він їх не розсекречує.

"Але ми повідомили, що, якщо Навальний помре, будуть наслідки", - підсумував радник Байдена.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?