Навальному загрожує ще до 4 років в'язниці
Категорія
Світ
Дата публікації

Навальному загрожує ще до 4 років в'язниці

Навальному загрожує ще до 4 років в'язниці
Джерело:  online.ua

Відносно лідера російської опозиції Олексія Навального, який наразі сидить у в'язниці, і його соратників Івана Жданова і Леоніда Волкова порушили кримінальну справу за нібито створення некомерційної організації, що зазіхає на особистість і права громадян.

Джерело:  сайт  Навального

Що загрожує Навальному та його соратникам

За словами представників команди російського опозиціонера, з усіх матеріалів можна витягти тільки нову кримінальну справу щодо Навального, Жданова і Волкова за досить екзотичною статтею Кримінального кодексу, 239-ю: створення некомерційної організації, що зазіхає на особистість і права громадян".

"За подібний злочин можуть призначити або штраф, або обмеження волі до 4 років, або примусові роботи до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що справу відкрили ще 2 лютого, проте відомо про неї стало тільки зараз, коли опозиціонери уважно вивчили позов прокуратури про визнання структур Навального екстремістськими організаціями.

Що важливо розуміти, в позові немає жодних доказів екстремізму Фонду боротьби з корупцією і штабів Навального.

"Там тільки безліч матеріалів, що описують історію переслідування Навального, співробітників ФБК і штабів, а також волонтерів. Наприклад, про штрафи, які на них накладалися за організацію мітингів. У позові є навіть справи, які взагалі жодного відношення до ФБК і штабів не мають", - наголошується на сайті Олексія Навального.

Стан здоров’я Навального — що відомо

Нещодавно лікарі Навального повідомили про різко негативну динаміку аналізів опозиціонера через голодування. За їхніми словами, це може спровокувати ниркову недостатність і важкі патології серцево-судинної системи.

За час голодування, яке опозиціонер оголосив заради того, щоб до нього пустили лікаря, Навальний схуд на 15 кг. Він скаржиться на оніміння ніг, кашель та інші проблеми зі здоров’ям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?