Путін домігся нового рішення суду проти Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін домігся нового рішення суду проти Навального

Путін домігся нового рішення суду проти Навального
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна домоглася визнання організацій опозиціонера Олексія Навального екстремістськими. Діяльність штабів Навального, Фонду боротьби з корупцією та Фонду захисту прав громадян заборонена судом на території Росії - всі співробітники, які продовжать в них працювати, можуть опинитися у в'язниці.

Джерело: правозахисна організація Команда 29

Організації Навального визнав екстремістськими Мосміськсуд - засідання тривало більше 12 годин в закритому режимі, хоча рішення суддя виніс всього за 20 хвилин. Правозахисники мають намір оскаржити рішення суду спочатку в російських інстанціях, а потім, в разі необхідності, в Європейському суді з прав людини. Помічник генпрокурора РФ Олексій Жафяров не приховує задоволення від рішення суду. Він вважає його законним і обґрунтованим.

Організації Навального визнані в РФ екстремістськими

Правозахисники розповіли, що слухання справи Фонду боротьби з корупцією, Штабів Навального і Фонду захисту прав громадян проходило в закритому режимі, так як частина документів носить секретний гріф. На останньому засіданні всі клопотання захисту відхилили, а адекватних доказів провини так і не представили

Адвокат Ілля Новіков, який входив в команду захисту, висловив здивування тим, що держава "закрила від суспільства найважливіший некримінальних процес цього року в Росії". Він також закликав суддів і прокурорів "тримати в голові цифру 68 - вік Володимира Путіна", зазначивши, що, ймовірно, вони застануть закінчення терміну його правління.

"Нам всім, напевно, доведеться жити після того, як ця каденція закінчиться. Якщо тримати це в голові, агентам держави буде набагато простіше пам'ятати, як себе вести", - закликав Новіков.

Він також попередив, що нове рішення суду проти Навального може торкнутися не тільки членів організацій опозиціонера, а й волонтерів, і жертводавців.

Реакція Навального на рішення суду

Навальний з в'язниці прокоментував рішення суду в соцмережах.

"Коли корупція - основа державної влади, борці з корупцією - екстремісти. Я навіть не буду обговорювати юридичну сторону посміховища, званого в Росії «судом». Досить сказати, що всі матеріали справи оголошені державною таємницею. Процес був закритий. А я сам в ньому не просто не брав участі, хоч ми і вимагали цього, мене навіть не запросили", - написав Навальний.

Він звернув увагу на важливий момент, що від імені Путіна в цьому процесі був прокурор Москви Попов. Саме він виступив з ініціативою і як держава звернувся до суду, щоб організації Навального стали офіційними екстремістами.

"Краде, бере хабарі, оббирає громадян Росії. Гроші вкладає в вілли і готелі в Іспанії і Чорногорії. Туди ж перевіз сім'ю. А тут ходить в синьому мундирі і охороняє право Путіна і його чиновників жити ось так. Грабуючи країну і народ заради своєї розкішної життя ", - нагадав Навальний факти з розслідування ФБК про Попова.

Політик пообіцяв, що він і його соратники продовжать боротьбу з путінським режимом.

"Зараз все зрозуміємо. Розберемося. Змінимося. Еволюціонуємо. Пристосуємося. Але від своїх цілей і ідей не відступимо. Це наша країна і іншої у нас немає", - підсумував Навальний.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?