Путін ухвалив неочікуване рішення проти Навального та його команди
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін ухвалив неочікуване рішення проти Навального та його команди

Путін ухвалив неочікуване рішення проти Навального та його команди
Джерело:  online.ua

4 червня офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін підписав так званий закон проти Фонду боротьби з корупцією, який забороняє брати участь в різних виборах, в тому числі і президента, людям, причетним до діяльності "екстремістської" або "терористичної" організації.

Джерело: "Медуза"

Путін перекрив шлях до виборів потенційним конкурентам

В законі йдеться про те, що у виборах будь-якого рівня не зможуть брати участь засновники та очільника (включаючи глав структурних і регіональних підрозділів і їх заступників), які працювали в організації протягом трьох років до визнання її судом екстремістською або терористичною.

Варто звернути увагу на те, що заборона буде діяти п'ять років.

Окрім того, зазначається, що протягом трьох років з дня рішення суду про ліквідацію або заборону діяльності "екстремістської" або "терористичної" організації не зможуть бути обрані особи, що перебували або працювали в таких організаціях на рядових посадах і допомагали її роботі в термін, що починається за рік до судового рішення.

Що важливо розуміти, закон набирає чинності з моменту його офіційного опублікування.

Як уже згадувалося раніше, законопроект внесли до Державної думи РФ незабаром після того, як прокуратура Москви вимагала визнати ФБК лідера російської опозиції Олексія Навального екстремістською організацією. Російські журналісти почали називати ініціативу "законом проти ФБК".

Варто звернути увагу на те, що спочатку в документі мовилося про заборону брати участь тільки у виборах до Держдуми РФ, однак до другого читання внесли поправки, які розповсюджують заборону на вибори всіх рівнів.

Нагадаємо, лідера російської опозиції Олексія Навального засудили до 2,5 років ув’язнення нещодавно взимку. Приводом стала стара корупційна справа, в якій тому присудили умовний термін, однак Навальний його нібито порушив.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?