У Путіна заговорили про повернення розстрілів і смертної кари в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна заговорили про повернення розстрілів і смертної кари в Росії

У Путіна заговорили про повернення розстрілів і смертної кари в Росії
Джерело:  online.ua

Глава Роскосмосу Дмитро Рогозін виступив з лицемірною пропозицією повернути смертну кару в Росії. Він вважає, що потрібно розстрілювати корупціонерів в оборонно-промисловому комплексі. Мережа вже відреагувала.

Джерело: РБК

Як відомо, мораторій на смертну кару в Росії був введений в 1996 році на вимогу Ради Європи. Росія підписала протокол до Європейської конвенції з прав людини, який скасовує смертну кару, ще в 1997 році, але до цих пір не ратифікувала його. Остання смертна кара в РФ була проведена в 1999 році.

Рогозін же вважає, що мораторій на смертну кару в Росії потрібно скасувати. На його думку, позбавлення волі - слабке покарання для корупціонерів, особливо в сфері ОПК.

"Я ще коли в Думі працював, говорив і публічно заявляв, що, з моєї точки зору, корупція в оборонно-промисловому комплексі повинна каратися розстрілом, а не посадками. Фактично це потурання агресору", - заявив Рогозін.

Важливо відзначити, що з такою заявою він виступив після того, як команда опозиціонера Олексія Навального, якого Кремль за гучні викриття закрив у в'язниці, опублікувала відео, в якому говорилося, що за 2020 рік "Роскосмос" здійснив в два рази менше запусків, ніж планувалося , але при цьому глава корпорації Рогозін заробив в шість разів більше, ніж директор NASA.

Смертна кара в Росії

Кримінальний кодекс РФ формально дозволяє смертну кару, яку можуть призначити за геноцид, вбивство з обтяжуючими обставинами, а також за посягання на життя державного чи громадського діяча, працівника правоохоронного органу та особи, яка здійснює правосуддя або попереднє розслідування.

Рогозін пропонує розширити статті, за які можуть розстріляти. Головними "ворогами" країни глава Роскомосу вважає корупціонерів в ОПК, які не просто крадуть державні кошти, а, як підкреслює Рогозін, крадуть у оборони, у безпеки країни, щоб послабити Росію.

Реакція мережі на пропозицію Рогозіна

  • Запропонував один з провідних корупціонерів країни. Лицемірство;

  • Істерить. Поганий знак. Втрачає контроль над галуззю;

  • А з ким Путін працювати то буде? Ті, хто працював і працює в ОПК, прекрасно знає, що корупція стала невід'ємною частиною цього бізнесу;

  • Путін на це не піде так, як після прийняття закону, доведеться розстріляти половину уряду, депутатів і правоохоронних органів. Наша країна під управлінням Путіна вся загрузла в злодійстві і корупції.

  • Дивний спосіб самогубства. Хоча у багатих свої причуди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?