У РФ розпочали розслідування проти Коломойського
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ розпочали розслідування проти Коломойського

У РФ розпочали розслідування проти Коломойського
Джерело:  online.ua

Журналістам вдалося дізнатися, що поліція Росії почали розслідування щодо колишніх власників українського "Приватбанку" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Кримінальна справа стосується розкрадання у "Татнафті" майже 860 тис. тонн нафти, на суму 10 млрд рублів.

Джерело: російський "Интерфакс" з посиланням на анонімних інсайдерів

У Росії розслідують справу проти Коломойського та Боголюбова

Згідно з останніми даними, слідчі органи Міністерства внутрішніх справ у Татарстані порушили кримінальну справу за фактом розкрадання у 2007 році у ПАТ "Татнафта" 858,6 тонн сирої нафти на суму 439,4 млн доларів (за курсом ЦБ РФ на той період понад 10 млрд руб.).

Як стверджують представники видання, в злочині підозрюються колишні власники українського "Приватбанку" Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, ексспіввласник "Укрсиббанку" Олександр Ярославський та голова правління "Укртатнафти" Павло Овчаренко.

"За даними слідства, з квітня до жовтня 2007 року "Татнафта" відвантажила "Укртатнафті" понад 2,2 млн тонн сирої нафти на загальну суму понад 1 млрд доларів, з яких підприємство виплатило майже 651 млн доларів. А Коломойський, Боголюбов, Ярославський і Овчаренко нібито відсторонили від управління "Укртатнафти" менеджерів та акціонерів з боку Татарстану та привласнили частину нафти, завдавши "Татнафті" збитку на зазначену суму, повідомляє джерело", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Високий суд Англії та Уельсу відмовив ПАТ "Татнафта" у позові до українських олігархів, зокрема Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, щодо стягнення з них 294,3 млн доларів відшкодування.

Боротьба з олігархами в Україні

За останній час РНБО ухвалила кілька гучних рішень про санкції проти "злодіїв в законі", контрабандистів і олігархів. Вже на цьому тижні, як обіцяв президент Володимир Зеленський, у Верховній Раді також зареєструють так званий закон про олігархів.

Конкретні норми закону про олігархів поки не оголошуються. Раніше Зеленський пояснював, що документ буде спрямований не на те, щоб убити великий бізнес, а щоб викорінити вплив олігархічної системи в країні.

"Впливу на медіа не буде, впливу на політику не буде, впливу на чиновників не може бути, але якщо це станеться, ці люди отримають квиток під назвою "олігарх". Вони з’являться в спеціальному реєстрі. І тоді їх великий бізнес може втратити більшу частину активів за кордоном ", — попереджав Зеленський.

У РНБО кажуть, що зараз в Україні є 13 олігархів, але імена їх не називаються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?