Зеленський пообіцяв завершити епоху бідності і олігархів в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський пообіцяв завершити епоху бідності і олігархів в Україні

Зеленський пообіцяв завершити епоху бідності і олігархів в Україні
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський впевнений, що йому вдасться перемогти епоху бідності в Україні. Запевняє, що тисне на Кабмін заради збільшення пенсій та мінімальної зарплати. Також президент вважає, що здатний завершити епоху олігархів в країні.

Джерело: трансляція великої прес-конференції Зеленського

Президент України вважає, що в порівнянні з європейськими країнами економіка України знаходиться в "нормальному стані". Що стосується бідності, то Зеленський говорить, що не все залежить від нього і Кабміну.

"Не просто. Не все залежить від мене. Скажу чесно - тисну на уряд, щоб збільшували і мінімалку, і пенсії. Але епоха бідності завершиться тільки тоді, коли всі будуть платити податки. Коли буде дерегуляція, і коли держава буде максимально діджіталізованою", - заявив Зеленський.

Що сказав Зеленський про олігархів

Говорячи про деолігархізацію, Зеленський нагадав, що обрав інструмент санкцій РНБО як основний і перерахував останні рішення Ради нацбезпеки про "злодіїв в законі", контрабандистів і олігархів. При цьому він відмовився називати імена 13 олігархів, яких уже визначив РНБО.

Президент запевнив, що не має наміру "вбивати" великий бізнес в країні, але зробить все для того, щоб припинити вплив олігархів на всі інститути влади, парламент і міністерства.

"Ми чистимо вертикалі, збудовані великим бізнесом, назвемо їх так, тому що поки вони не олігархи, оскільки немає ще нашого закону. Я вважаю, що ми почали завершення цієї епохи. І я точно її закінчу", - переконаний Зеленський.

За словами Зеленського, законопроєкт про олігархів вже майже готовий і може бути опублікований на наступному тижні.

"Головний сенс і філософія закону - ми не хочемо вбити великий бізнес, але ми вбиваємо поняття зміст і вплив олігархічної системи в нашій країні ", - пояснив Зеленський.

Український глава уточнив, що якщо олігархи продовжать впливати на медіа, політику або чиновників, то опиняться в спеціальному реєстрі.

"І тоді цей великий бізнес може втратити частину активів, що знаходяться за кордоном. Ціна їх активів як в Україні, так і за кордоном буде зменшена. Не завдяки санкціям держави Україна, а завдяки появі такого поняття на законодавчому рівні як олігарх", - підкреслив президент .

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?