Зеленський назвав терміни входження України в режим paperless
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав терміни входження України в режим paperless

Зеленський назвав терміни входження України в режим paperless
Джерело:  online.ua

З 24 серпня 2021 року державні органи України перейдуть в режим paperless - цифровий режим роботи, який передбачає прийом від громадян документів і довідок в електронному вигляді.

Джерело: заява Зеленського на Всеукраїнському форумі Україна 30: Цифровізація

Президент України запевняє, що вже найближчим часом "держава без папірців" почне існувати не тільки на папері. Він обіцяє, що в Україні держоргани невдовзі не будуть більше вимагати "ніяких довідок, виписок або інших нескінченних папірців" від українців для надання будь-якої держпослуги.

"24 серпня цього, 2021-го, року Україна увійде в режим paperless, як ми і обіцяли. Ніяких паперців для державних органів. Ніхто не зможе вимагати від громадянина України папірці або будь-які довідки для надання державних послуг", - заявив Зеленський.

Український лідер нагадав, що до "діджитал революції" в Україні громадянам доводилося платити хабарі чиновникам і проходити десятки кабінетів, щоб домогтися держпослуги. Тепер же потрібно платити тільки за інтернет.

"Раніше, щоб отримати ряд дозволів, треба було платити хабарі, а зараз треба платити тільки за інтернет. Раніше це 10 кабінетів - зараз 1 сайт. Раніше це 50 довідок в чергах - зараз 3-4 кліка в смартфоні. Раніше тижні і місяці - зараз 10 або 20 хвилин, щоб відкрити ПП (ФОП) і ТОВ в режимі онлайн ", - сказав Зеленський.

Він також додав, що зараз онлайн можна зареєструвати дитину, змінити місце реєстрації. Також президент згадав цифрові паспорти, які тепер стали повними аналогами паперових і пластикових документів.

Які функції доступні українцям в Дії

Державний портал "Дія" доступний українцям вже другий рік. На сьогоднішній день громадяни України завдяки порталу "Дія" можуть користуватися цифровими паспортами, оформляти безліч держпослуг, вчитися і отримувати ще десятки унікальних електронних послуг.

З 17 травня в додатку з'являться нові послуги:

  • зміна місця реєстрації онлайн

  • Дія.Підпіс, яка дозволить отримувати всі послуги онлайн зі смартфона

  • онлайн-реєстрація ФОПа

Найближчим часом планується запуск в Дії електронних лікарняних листів і податкових онлайн-послуг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?