Міносвіти запустить онлайн-вступ до вишів через Дію
Категорія
Україна
Дата публікації

Міносвіти запустить онлайн-вступ до вишів через Дію

Міносвіти запустить онлайн-вступ до вишів через Дію
Джерело:  online.ua

Сервіс державних послуг “Дія” продовжує доповнюватися новими функціями від моменту створення. Ним можна вже скористатися навіть для підтвердження особистості — завдяки оцифрованій версії паспорту громадянина України чи водійському посвідченню. У Міністерстві освіти та науки передбачають розширити функціонал такого державного сервісу на користь абітурієнтів. Зокрема, у відомстві запланували опрацювати можливість дистанційної подачі документів, необхідних для вступу у виші. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ міністр Сергія Шкарлета на українському телебаченні.

За словами посадовця, абітурієнти одночасно зможуть отримати всю необхідну інформацію завдяки сервісу. Зокрема, міністерство розвиватиме й надалі платформу “Всеукраїнська школа онлайн”, невдовзі її доповнять кабінетом вчителя й мобільними додатками.

Наразі відомо про ініціативу Кабінету міністрів про Єдиний державний портал цифрової освіти “Дія. Цифрова освіта”. Там можна буде ознайомитися з усіма необхідними навчальними матеріалами, освітніми ресурсами, знайти інформацію щодо організацій, які надають доступ до цифрової освіти. Завдяки пройденим навчальним модулям можна буде отримати електронний сертифікат.

На початку березня міністр Шкарлет анонсував намір щодо відстеження працевлаштування випускників вищих навчальних закладів. Для цього МОН запустить спеціальну електронну систему моніторингу.

“Найголовнішим на цьому етапі є узгодження порядку обміну інформацією між Пенсійним фондом та Міністерством освіти й науки. Наразі вже підготовлені проєкти наказу МОН та постанови ПФУ”, - наголосив тоді політик.

Нагадаємо, проєкт “Дія” - один з головних моментів президентської програми Володимира Зеленського, який стверджував — необхідно знизити кількість контактів громадян України з посадовцями та державними відомствами в цілому.

Як повідомляв ONLINE.UA, додаток державних послуг “Дія” можна буде використати для онлайн-запису на щеплення заздалегідь. отримати ін’єкцію можна буде саме після переходу на наступні етапи вакцинації, коли доступ до неї отримає більша кількість громадян України. Реєстрація у так званий лист очікування потребує авторизації у кабінеті громадянина через diia.gov.ua. Також необхідна ідентифікація у системі BankID чи MobileID.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?