У Дії пояснили процедуру запису на вакцинацію проти COVID-19 онлайн
Категорія
Україна
Дата публікації

У Дії пояснили процедуру запису на вакцинацію проти COVID-19 онлайн

У Дії пояснили процедуру запису на вакцинацію проти COVID-19 онлайн
Джерело:  online.ua

В Україні тільки-но стартувала масова кампанія з вакцинації проти коронавірусу COVID-19. На першому етапі отримуватимуть препарат медики, які у повсякденній роботі стикалися з випадками інфекції. Передбачається, що наступні етапи масової імунізації населення розпочнуться вже найближчими місяцями, для них ведеться підготовка на різному рівні. Від так, додаток державних послуг “Дія” можна буде використати для онлайн-запису на щеплення заздалегідь. отримати ін’єкцію можна буде саме після переходу на наступні етапи вакцинації, коли доступ до неї отримає більша кількість громадян України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інформацію додатку.

Реєстрація у так званий лист очікування потребує авторизації у кабінеті громадянина через diia.gov.ua. Також необхідна ідентифікація у системі BankID чи MobileID.

У розділі послуг необхідно обрати “Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19”. Після необхідно вказати всю необхідну для того інформацію — напрямок діяльності та місце отримання щеплення.

“Зверніть увагу: працівникам закладів охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, інтернатів, будинків для людей похилого віку та інших спеціалізованих закладів, військовослужбовцям та працівникам структур державної безпеки не потрібно записуватись. Роботодавець самостійно внесе вас до списків та повідомить про дату щеплення. Пам’ятайте, що запис до листа очікування не є записом до лікаря”, — пояснили безпосередньо у додатку.

Громадянину буде доступний вибір зручної дати, часу та пункту проведення вакцинації. Після завершення реєстрації необхідно відстежувати сповіщення “Дії”.

Утім, наразі невідомо, коли саме стане доступним вакцина для тих, хто знаходитиметься у такій черзі.

“Ми повідомимо вас, коли відкриється запис на щеплення. Пам’ятайте, що попередній запис до листа очікування не є записом до лікаря”, — резюмували у поясненні в додатку.

Як повідомляв ONLINE.UA, перша партія вакцини проти коронавірусу COVID-19 надійшла в Україну напередодні у вівторок, 24 лютого, однак ці 500 тисяч доз — не фінальні обсяги, які отримає держава. У Міністерстві охорони здоров’я наголосили, що в майбутньому від партнерів, з якими узгоджено відповідні питання, українська сторона отримає ще 17,6 мільйона доз різних препаратів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?