МОЗ уточнило кількість доз вакцини проти коронавірусу, на яку чекає Україна
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ уточнило кількість доз вакцини проти коронавірусу, на яку чекає Україна

МОЗ уточнило кількість доз вакцини проти коронавірусу, на яку чекає  Україна
Джерело:  online.ua

Перша партія вакцини проти коронавірусу COVID-19 надійшла в Україну напередодні у вівторок, 24 лютого, однак ці 500 тисяч доз — не фінальні обсяги, які отримає держава. У Міністерстві охорони здоров’я наголосили, що в майбутньому від партнерів, з якими узгоджено відповідні питання, українська сторона отримає ще 17,6 мільйона доз різних препаратів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова.

За його словами, йдеться також про укладання нового контракту з виробником Novavax, це забезпечить надходження ще 5 мільйон доз у майбутньому.

“Попередньо домовитись про додаткові партії вакцин розробки американської компанії Novavax. Попереду — контрактування нових обсягів, близько ще 5 млн вакцин компанії Novavax. Станом на сьогодні, маємо очікувані поставки вакцин від компанії Pfizer в рамках COVAX — більш 100 тис. доз, компанії Sinovac — близько 2 млн доз, компанії AstraZeneca ми маємо отримати ще 1,5 млн від Serum Institute, і також до 4 млн отримати від Serum Institute або іншого інституту в рамках COVAX, і компанії Novavax — 10 млн доз у нас вже підписано, 5 млн — розраховуємо найближчим часом укласти контракт, згідно досягнутих домовленостей”, — стверджує Степанов.

Голова МОЗ звернув увагу на можливість з такими обсягами препарату повноцінно провести кампанію з масової вакцинації упродовж 2021 року.

“Ми не зупиняємось, збираємось ще контрактувати. У нас є відповідна домовленість. Очікуємо на фінальні версії контрактів від інших виробників”, — резюмував міністр.

Нагадаємо, нещодавно Степанов відвідав Індію для особистого контролю за відвантаженням 500-тисячної партії доз вакцини AstraZeneca, яку виготовили на фармацевтичному заводі у цій країні. Завдяки такий партії українська система охорони здоров’я вже найближчим часом розпочне масову імунізацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, індійська компанія Bharat Biotech створила назальну вакцину проти коронавірусу у формі спрею. Препарат розроблений за технологією аденовірусного вектора, як британська вакцина AstraZeneca і російський препарат "Супутник V". Україна погодилася взяти участь в клінічних випробуваннях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?