Мінцифри анонсувало "революційні послуги" для додатку Дія
Категорія
Політика
Дата публікації

Мінцифри анонсувало "революційні послуги" для додатку Дія

Мінцифри анонсувало "революційні послуги" для додатку Дія
Джерело:  online.ua

Мобільний додаток державних послуг “Дія” доповниться незабаром новими цифровими продуктами. Голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров буквально назвав їх революційними. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний канал посадовця у Telegram.

За його словами, зміни готуються до заходів Diia Summit. Передбачається, що завдяки додатку державних послуг можливо буде:

  • отримати електронний підпис, який дозволить підписувати документи через смартфон, отримувати адміністративні та фінансові послуги онлайн — Дія ID;

  • змінити місце реєстрації онлайн, експериментальну постанову для чого ухвалили ще наприкінці 2020 року;

  • затвердити початок виконання будівельних робіт, введення в експлуатацію об’єктів класу СС2 чи СС3;

  • автоматично зареєструвати послуги для ФОП онлайн — незабаром плануються зміни щодо реєстрації ФОП без участі самого реєстратора;

  • отримати лікарняний лист в електронній формі замість традиційного паперового;

  • користуватися функціями кабінету платника податків через “Дію”.

Нагадаємо, введення додатку “Дія” для дистанційного та відповідно зручнішого зв’язку громадян з державними установами — один з елементів президентської програми Володимира Зеленського. З моменту запуску сервіс отримує нові можливості та дозволяє вже повноцінно користуватися цифровою версією паспорту чи водійського посвідчення.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада обіцяла ввести у дію можливість оформляти лікарняні листи в електронному форматі. Наразі в Міністерстві охорони здоров’я назвали дати реалізації проєкту. Представники МОЗ виступали раніше з оголошенням про пілотний проєкт електронних лікарняних листів, для яких розмістили б спеціальний інтерфейс на офіційному сайті Пенсійного фонду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?