З початку 2021 року - українцям повідомили важливу новину
Категорія
Україна
Дата публікації

З початку 2021 року - українцям повідомили важливу новину

З початку 2021 року - українцям повідомили важливу новину
Джерело:  online.ua

Українська влада обіцяла ввести у дію можливість оформляти лікарняні листи в електронному форматі. Наразі в Міністерстві охорони здоров'я назвали дати реалізації проєкту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Ярослава Кучера — заступника міністра з питань цифровізації.

За словами посадовця запуск системи можна очікувати приблизно на початку 2021 року.

"Уже завершено тестування спрощеної моделі системи електронних лікарняних. Воно виявило певні недоліки, які будуть усунені, і з початку 2021 року планується повноцінний запуск е-лікарняних з повною інтеграцією в eHealth", - пояснив заступник міністра в публікації у Facebook.

Слід зауважити, представники МОЗ виступали раніше з оголошенням про пілотний проєкт електронних лікарняних листів, для яких розмістили б спеціальний інтерфейс на офіційному сайті Пенсійного фонду.

"Наразі у нас є в роботі підготовка нормативно-правових актів, які забезпечать роботу цих документів. Для того, щоб не втрачати час, рухатися вперед — ми наразі запускаємо електронні лікарняні у два етапи. Є дві моделі розвитку цього проєкту. Перша – це так звана "спрощена система". У чому вона полягає? Наші партнери з Пенсійного фонду України розробили спеціальний веб-інтерфейс на сайті Пенсійного фонду, де лікар зі свого медичного закладу за допомогою електронно-цифрового підпису у спеціальній формі може вносити інформацію про пацієнта щодо його тимчасової непрацездатності", - розповідав Кучер у липні.

Також у Кабміні триває розробка окремих елементів медичної реформи, які дозволять відновити цей процес.

Як повідомляв ONLINE.UA, паспорти старого зразку, у формі книжечки, будуть виводити з обігу в Україні. Кабінет міністрів ухвалив відповідне рішення на засіданні у середу, 12 серпня. За офіційними даними представники уряду узгодили законопроєкт "Про паспорт громадянина України у формі книжечки". Деталі цього документу — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?