Зеленський розкрив, до чого веде масова паспортизація в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкрив, до чого веде масова паспортизація в ОРДЛО

Зеленський розкрив, до чого веде масова паспортизація в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський назвав повномасштабну та протизаконну паспортизацію російського агресора на окупованій частині Донецької та Луганської областей спробою анексії.

Джерело: пресконференція лідера

За його словами, поточну ситуацію можна порівняти з періодом початку окупації Кримського півострова навесні 2014 року.

“Це точно перший крок, оскільки те ж саме відбувалося колись у Криму. Кримчанам роздавали російські паспорти. Це велика проблема”, - наголосив Зеленський.

Також президент згадав, що завершення війни на сході України - його головне завдання на відповідній посаді. Українська сторона нещодавно передала розроблені кластери іншим учасникам “нормандської четвірки”.

Ці кластери - упорядковані модулі, в яких розбито виконання різних за напрямком пунктів програми врегулювання “Мінськ-2”.

Російські паспорти на Донбасі

Станом на початок травня 2021 року в російському уряді констатували надання паспортів понад 527 тисячам мешканців окупованих районів Донеччини та Луганщини. Водночас роботу в цьому напрямку ніхто не зупиняв.

Навіть російські медіа звертають увагу на надзвичайний тиск на людей в ОРДЛО з приводу подання заявок на отримання паспортів. Згідно з уточненнями джерел в уряді, передбачається широке залучення нових “росіян” до виборів у Державну думу РФ.

Наразі з тими, хто відмовився отримувати “громадянство”, ведеться “робота”. Наразі в окупованих містах і населених пунктах тільки Донецької області знаходяться 29 “територіальних міграційний служб”.

Утім, паспорти, які російська влада поширює на окупованій території України, не мають навіть прописки, без якої жити, наприклад, в РФ надзвичайно складно.

Також не покращує життя володарям таких документів жорстке рішення, ухвалене в Євросоюзі. Усі держави співдружності погодилися не визнавати їх у разі виявлення під час спроби перетину кордонів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?