В МЗС оцінили ситуацію на кордоні з російським агресором
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС оцінили ситуацію на кордоні з російським агресором

В МЗС  оцінили ситуацію на кордоні з російським агресором
Джерело:  online.ua

Російський агресор не здійснив повномасштабного відведення військ від українських кордонів попри всі заяви, що лунали з Кремля, стверджують в Міністерстві закордонних справ.

Джерело: Deutsche Welle

За словами міністра Дмитра Кулеби, загроза військового вторгнення з боку РФ все ще зберігається через концентрації сили біля кордонів.

“Ми не бачимо відведення російських військ, яке було б адекватним тій кількості військ, які зосереджені уздовж кордону України й окупованих територій. Те, що відбувається, не можна назвати відведенням військ. Російські війська в масі своїй залишилися на місцях. Що дійсно змінилося - це перекидання військових частин. Це так, але загроза не минула”, - наголосив дипломат.

Він звернув увагу на схожість заяв про відведення військ та показовими судами у радянський період, що насправді не мали мети чинити правосуддя в суспільстві.

“А те, що ми сьогодні спостерігаємо, - це відведення військ без відведення військ. І нам слід залишатися пильними в цьому питанні”, - резюмував Кулеба.

Загострення між Україною та Росією

У березні російська сторона оголосила про раптові й неанонсовані військові навчання, які нібито не несли загрозу жодній іншій державі. Кремль пояснював їх своїм суверенним правом на переміщення армій російською територією та загрозою з боку НАТО та України.

Через цю “загрозу” Міноборони перекинуло понад 100 тисяч солдатів зі зброєю та технікою до українських кордонів. Наприкінці квітня було оголошено про припинення навчань.

Своєю чергою голова Міноборони Андрій Таран у середині травня констатував, що Росія не поспішає виконувати свої обіцянки щодо відведення військ від нашого кордону, що підтверджують і західні партнери України, які пильно стежать за ситуацією.

Таран зазначив, що на північному кордоні України з РФ повільно, але відводяться тільки війська, однак техніка залишається. Агресорська сторона відвела всього 4 тисячі військовослужбовців від кордонів України, тому загострення може початися в будь-який момент

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?