Зеленський розкрив правду про вплив Коломойського на НБУ і антикорупційні органи
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкрив правду про вплив Коломойського на НБУ і антикорупційні органи

Зеленський розкрив правду про вплив Коломойського на НБУ і антикорупційні органи
Джерело:  online.ua

Тема відносин президента України Володимира Зеленського та бізнесмена Ігоря Коломойського до сих пір хвилює українських громадян. Суспільство вважає, що Коломойський має вплив на роботу банківського сектора країни, що важливо для його бізнесу. Зеленський вирішив поставити крапку в цьому питанні. Він запевнив, що ніякого впливу Коломойський, ні інші олігархи, не мають ні на нього як на президента, ні на НБУ, ні на антикорупційні органи. Український глава запевнив, що всі заяви Коломойського про "розворот України на Росію" і критика вимог МВФ щодо антикорупційної реформи в країні є виключно особистою думкою олігарха. Зеленський нагадав свою особисту і позицію України, запевнивши, що заява одного з олігархів не може на неї вплинути. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю The New York Times, передає ONLINE.UA.

"Ігор Коломойський не є президентом. І виступати від України, від імені Президента України, від уряду України він не може. Це заяви одного з бізнесменів, одного з олігархів. Україна вибрала собі стратегічних партнерів - ЄС, НАТО, США - це наші важливі партнери , які підтримують нас і в списку санкційної політиці проти російської агресії в Донбасі. Що стосується мене особисто, то моя позиція зрозуміла: ми, звичайно ж, хочемо бути незалежною, сильною країною. Звичайно ж, ми хочемо бачити себе в межах Європейського співтовариства, усередині ЄС ", - пояснив Зеленський.

Президент підкреслив, що ні Коломойський, ні інші олігархи, не мають ніякого впливу на банківський сектор. Він нагадав, що Рада нещодавно прийняла складний закон про неможливість впливу ззовні на банківський сектор, який дався складно. Зеленський вважає, що всі партії, які проголосували проти цього закону, повинні бути перевірені міжнародними партнерами.

"Я вважаю, що ми перемогли на цьому напрямку, тому на банківський сектор ніхто, включаючи Коломойського, сьогодні не може впливати. Національний банк є незалежним. Монетарна політика і взагалі політика Національного банку на сьогодні є незалежними. Вони мають повну підтримку від мене. Це стосується і антикорупційних органів. Вони прекрасно розуміють, що я їх не «ламаю», не втручаюся в їх серйозні кейси. Скажу чесно, вони до мене, навпаки, звертаються за підтримкою і в дуже складних ситуаціях цю підтримку отримують. Хоча я не втручаюся в діяльність правоохоронних органів, але іноді звертаюся до них, кажу: «Давайте прискорювати процеси, тому що є відчуття, що іноді по серйозним кейсах ви затягуєте процес». Адже на людину можуть впливати, коли вона дає цю можливість. Мені народ дав такий мандат віри і довіри, я вважаю, що з цим мандатом на мене ніхто впливати не може і не здатний ", - підсумував Зеленський.

Важливо нагадати, що ще недавно український активіст і голова ЦПК Віталій Шабунін закликав Зеленського нарешті подивитися правді в очі після скандальних рішень Конституційного суду України та Окружного адміністративного суду Києва, які спровокували не тільки негативну реакцію українців, а й створили серйозну проблему для України на міжнародній арені . Він вказав на головних ворогів президента в Україні - олігарха Ігоря Коломойського і кума Путіна Віктора Медведчука. На думку Шабуніна, головна мета КСУ і ОАСК (і Медведчука і Коломойського, які стоять за цими судами) - зацементувати президента України, як другорядного пішака, і показати всім, хто є справжньою владою в країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський заявив про готовність піти на поступки Путіну, так як Донбас вмирає без України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?