Washington Post озвучила вимогу Байдена Зеленському з приводу Коломойського
Категорія
Політика
Дата публікації

Washington Post озвучила вимогу Байдена Зеленському з приводу Коломойського

Washington Post озвучила вимогу Байдена Зеленському з приводу Коломойського
Джерело:  online.ua

Після виборів президента США відносини Вашингтона і офіційного Києва злегка загальмувалися, що підтверджує відсутність переговорів між новим американським лідером Джо Байденом і президентом України Володимиром Зеленський. І хоча Байден після інавгурації провів уже десятки переговорів зі світовими лідерами, розмову із Зеленським він продовжує відтягувати. Затримка пояснюється, що нова адміністрація США намагається спонукати Зеленського боротися з корупцією в Україні, вважаючи, що це життєво важливо для стабілізації економіки країни та збереження її тендітної незалежності від Росії. Експерти авторитетного видання The Washington Post переконані, що таким чином Байден домагається від Зеленського повного розриву з олігахом Ігорем Коломойським і чекає від українського лідера кримінального обвинувачення проти бізнесмена, передає ONLINE.UA.

"Минулого тижня адміністрація ввела санкції щодо Коломойського, тим самим заявивши Україні про свої очікування. Офіс Зеленського опублікував заяву у відповідь на санкції США, в якй іговориться, що" Україна вдячна всім своїм партнерам за підтримку в битві з олігархами ". Але президент повинен продемонструвати більшу прихильність цій боротьбі. Він повинен продовжити судову реформу, відновити незалежність Національного банку і виключити будь-які спроби послабити Національне антикорупційне бюро. Він повинен недвозначно порвати з Ігорем Коломойським і підтримати кримінальне провадження проти нього ", - пояснили в WP, чому Байден до сих пір не подзвонив Зеленському.

Експерти переконані, що у Зеленського є всі можливості налагодити партнерські відносини з Байденом, який після цього допоможе Україні приєднатися до демократичного Заходу і придушити агресію Росії. Але це станеться після того, як він виконає свої президентські обіцянки "битися з олігархами, корумпованими суддями і мафіозними мережами, які переслідували Україну з моменту здобуття нею незалежності від Радянського Союзу".

Нагадаємо, Держдепартамент США 5 березня ввів візові санкції проти Ігоря Коломойського за його причетність до масштабної корупції, коли він обіймав посаду губернатора Дніпропетровської області з 2014 по 2015 рік. Олігархові і його найближчим родичам заборонений в'їзд в США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до українців і пояснив останні резонансні рішення РНБО. Він запевнив у тому, що офіційний Київ працює над тим, щоб повернути в Україну кошти, якими незаконно заволоділи олігархи і згадав Медведчука, Коломойського, Порошенко, Ахметова, Пінчука, Фірташа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?